Ai nevoie de o flotă nouă de mașini pentru afacerea ta? Leasingul auto este soluția optimă

Este timpul sa reinnoiesti flota auto a companiei tale, dar nu stii inca ce metoda de finantare sa alegi? Decizia nu este deloc una simpla! Ai la dispozitie trei solutii de finantare: creditul bancar, leasingul financiar si leasingul operational. Insa pentru fiecare dintre ele trebuie sa ai in vedere, in primul rand, valoarea avansului, inregistrarea contabila, taxa pe profit si costurile globale.

Pentru alegerea variantei optime de finantare trebuie sa iei in calcul strategia de eficientizare a costurilor, precum si filozofia de business a companiei. Trebuie sa tii cont de specificul activitatii firmei, deoarece fiecare dintre caracteristicile celor trei metode de finantare se pot transforma in avantaje concrete pentru entitatea ta. In ultimii ani, in Romania, leasingul financiar a devenit o metoda des intalnita de finantare atunci cand vine vorba despre parcul auto.

Prin leasing auto ai la dispozitie mai multe instrumente importante pentru dezvoltarea pe termen lung a business-ului tau. Este important de precizat faptul ca multe companii care acorda astfel de servicii ofera solutii personalizate in functie de necesitatile fiecarui client in parte.

Care este solutia optima pentru dezvoltarea afacerii tale?

In ultimii ani, piata de leasing financiar se afla pe un trend de crestere, avand in vedere si contextul legislativ actual care favorizeaza aceasta optiune de finantare prin intermediul deductibilitatii fiscale a costurilor.

Leasingul financiar a devenit un produs clasic de finantare pentru piata romaneasca datorita numeroaselor avantaje pe care le aduce companiilor. Concret, acesta reprezinta un pachet integrat de finantare, asigurare si servicii post-vanzare pentru achizitia de bunuri de folosinta indelungata.

Multe companii de leasing din tara au digitalizat si au automatizat procesul de aprobare a unui leasing, punand la dispozitie clientilor sisteme disponibile 24/7, prin intermediul carora finantarile pot fi aprobate rapid. Daca vrei sa soliciti un leasing auto pentru reinnoirea flotei companiei tale, poti verifica online daca esti eligibil, care este avansul minim si perioada maxima de contract.

In cazul unui leasing auto, activul finantat, adica autoturismele, vor fi singura garantie a finantarii. Mai mult, leasingul financiar ofera si flexibilitate contractuala, adica il poti inchide anticipat (dar nu mai devreme de 12 luni) sau poti prelungi perioada stabilita initial.

Parcul auto genereaza venituri pentru companie, iar bunurile sunt unele care pot fi utilizate pe o perioada indelungata. Din acest motiv, majoritatea clientilor doresc la finalul contractului de finantare dreptul de proprietate asupra masinilor, care se obtine prin plata valorii reziduale.

Cum poti castiga dublu cu un leasing auto?

Daca achizitionezi o flota auto pentru compania ta printr-un leasing financiar, vei castiga de doua ori. O data prin gestionarea judicioasa a costurilor cu flota, iar a doua oara, prin cresterea activitatii curente.

Comparand metoda de finantare cu un credit bancar, beneficiul leasingului financiar este faptul ca banii aferenti TVA-ului nu reprezinta finantare, iar in acest fel costurile cu dobanda sunt mai mici fata de cele ale unui credit. Mai mult, dosarul de leasing financiar este analizat mult mai rapid.

Un aspect important este faptul ca leasingul auto sustine valoarea adaugata, adica autovehiculele achizitionate au scopul de a creste productia si valoarea companiei. Pe piata din Romania, persoanele juridice, IMM-urile sau PFA-urile tind sa aleaga leasingul financiar atunci cand vine vorba despre achizitii costisitoare, datorita deductibilitatii fiscale a costurilor.

In concluzie, un leasing auto permite un management eficient al lichiditatilor companiilor si este accesibil pentru segmente largi de clienti. Mai mult, forma de finantare este una profitabila pentru companii, deoarece prezinta avantajul ca bunurile finantate sunt considerate garantie. Autovehiculele reprezinta „motorul” leasingului in Romania, tinand cont de faptul ca 75% din piata de leasing financiar inseamna finantare de autovehicule, cererea fiind in crestere comparativ cu anii precedenti.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.