Agresoarea de la metrou le-a spus judecătorilor de ce a împins-o pe femeie

FOTO: Captură Digi24 și Poliția Capitalei

Magdalena Şerban, femeia acuzată că a omorât o tânără după ce a împins-o pe şinele de metrou în staţia Dristor, le-a spus judecătorilor că a avut o viață lipsită de hrană și de adăpost, informează agerpres.ro.

În ziua în care s-a discutat cererea de arestare preventivă, Magdalena Şerban le-a spus judecătorilor de la Tribunalul Bucureşti că ea a deschis mai multe procese pentru malpraxis deoarece are probleme medicale, însă aceste procese nu s-au finalizat. Femeia ar mai fi spus că, din aceste motive, a avut o „disperare” şi o „decădere”, din cauza unei „lipse de speranţă”.

Ea nu a recunoscut că a lovit-o pe tânără cu piciorul.

Magdalena Şerban a mai declarat că a fost deranjată de muzica pe care tânăra o asculta la căşti și că ar fi intrat într-o „altercaţie” şi „îmbrânceală”.

„Dacă toată lumea care are altercaţii la metrou ar fi dusă la arest, unde am ajunge?”, le-ar mai spus femeia judecătorilor.

Din informațiile apărute în presă până acum rezultă că Magdalena Șerban avea probleme psihice de mai mult timp. Rudele sale au povestit că femeia în vârstă de 36 de ani a lucrat în Spania și a fost internată temporar într-un spital de psihiatrie din Madrid.

Întoarsă în țară, ea a depus mai multe plângeri împotriva fratelui său, dar și a altor persoane. Anchetatorii care au interogat-o la scurt timp după crimă au spus că Magdalena Șerban a fost incoerentă la audieri și au sugerat că prima concluzie la care au ajuns este că femeia are probleme psihice.

Mesajele publicate de Magdalena Șerban pe contul său de Facebook par să indice și ele o problemă psihică. Multe mesaje conțin înjurături, blesteme și acuzații la adresa unor persoane sau a unor instituții.

Înainte de a o împinge pe tânăra de 25 de ani în fața metroului, Magdalena Șerban a încercat să împingă o altă femeie pe linia de metrou, în stația Costin Georgian. Din fericire, prima sa victimă a reușit să scape.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.