Agenți de poliție șpăgari, condamnați la închisoare cu executare. Cât luau de la șoferi

poliția polițist rutieră amendă mită refuzată amenzi
Poliția. Foto: Captură YouTube

Doi agenți de poliție șpăgari au fost condamnați de Tribunalul Cluj la 5 ani și 3 luni de închisoare, respectiv 4 ani de închisoare cu executare, se arată într-un comunicat de presă al Direcției Generale Anticorupție.

Cei 2 agenți din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj au fost condamnați pentru luare de mită, abuz în serviciu și fals intelectual.

Potrivit procurorilor, în perioada mai-octombrie 2021, cei doi agenți de poliție au pretins, primit și acceptat sume de bani cuprinse între 200 de lei și 500 de lei de la persoane care au comis abateri la regimul rutier pe raza județului Cluj, pentru a nu le amenda.

Cercetările au fost efectuate de ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Cluj, care au beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Anchete, activitățile procedurale fiind coordonate de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.