Aeroportul Băneasa se redeschide după 9 ani. Ce companii vor zbura de aici

aeroportul băneasa
Foto: Magercu / Wikipedia.org

Aeroportul Băneasa din nordul Bucureștiului se redeschide luni, 1 august, după ce timp de 9 ani a fost închis, anunță Radio România Actualități.

Reluarea curselor comerciale (de linie) se face după 9 ani în care aeroportul a fost închis pentru aceste zboruri și a trecut printr-un program de modernizare a clădirilor și a echipamentelor aeroportuare.

Trei companii sunt deja pregătite să înceapă cursele de linie și charter pe Băneasa, a declarat George Dorobanțu, directorul Companiei Aeroporturi București: „Avem deja trei discuții avansate în stadiu de semnare contracte care să opereze de la Băneasa. Este vorba despre Ryanair care caută soluții pentru a-și crește baza de aeronave din România, vor opera două zboruri din sezonul de toamnă sau iarnă, Air Connect care și-a anunțat intenția să opereze și de pe Băneasa, momentan ei sunt autorizați pentru Otopeni dar vor opera și la Băneasa, pentru zboruri cu aeronave ATR de scurtă distanță. Mai este o companie înregistrată în Republica Moldova, Fly One pentru curse tip charter, Băneasa-Chișinău.”

Foto: Magercu / Wikipedia.org

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.