Aeroport din Ucraina aflat la numai 100 de km de România, bombardat de Rusia | VIDEO

bombardament ucraina rusia
Foto: Captură Twitter

Aeroportul din Ivano Frankivsk, un oraș din Ucraina aflat la numai 100 de kilometri de România, a fost bombardat de Rusia în dimineața zilei de joi.

Pe YouTube au fost publicate imagini care surprind exact momentul în care o rachetă ajunge la sol și explodează.

Până acum au fost raportate explozii în apropierea multor orașe importante din Ucraina. Este vorba despre Kiev, Harkov, Kramatorsk, Dnipro, Mariupol sau Odessa, acestea două din urmă fiind porturi la Marea Neagră.

Atacurile au vizat în special bazele militare antiaeriene, care au fost atacate cu rachete de lungă distanță. De asemenea, au fost atacate și aeroporturi.

Rusia a anunțat ulterior că a distrus toate bazele de apărare antiaeriană ale Ucrainei, potrivit postului de televiziune Digi 24.

Ivano-Frankivsk aeroport bombardat
Ivano-Frankivsk se află la 100 de kilometri de România. Foto: Google Maps

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.