Adjunctul Poliției Capitalei, prins la un chef ilegal în Centrul Vechi

FOTO: Ministerul de Interne/Facebook
FOTO: Ministerul de Interne/Facebook

Ajunctul Poliției Capitalei, Radu Gavriș, și alte 26 de persoane au fost depistate de polițiști în timp ce petreceau în Hanul lui Manuc, încălcând restricțiile impuse în contezxtul pandemiei de COVID-19.

Gavriș și prietenii de pahar au furat startul relaxării acestor măsuri, care intră în vigoare de luni și vizează redeschiderea restaurantelor și barurilor. În acest moment, el este cercetat disciplinar.

Mai mult, printre cei aflați la petrecerea la care a participat și adjunctul Poliției Capitalei, era și o femeie care ar fi trebuit să fie în carantină.

„La data de 22 ianuarie 2021, în jurul orei 19:15, poliţiştii din Bucureşti au depistat, în spaţiul închis al unui restaurant din Centrul Vechi al municipiului Bucureşti, 27 de persoane. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că una dintre persoanele depistate figura carantinată în judeţul Călăraşi, din data de 16 ianuarie 2021, astfel că poliţiştii s-au sesizat din oficiu cu privire la infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor”, a transmis, sâmbătă dimineaţă, Poliţia Română, într-un comunicat de presă.

25 de clienți vor trebui să împartă, după nota de plată, și amenzi în valoare de 17.500 de lei, în timp ce patronul restaurantului din centrul Capitalei a fost sancționat cu 5.000 de lei.

”Urmare a datelor avute la dispoziție, s-a dispus declanșarea cercetării prealabile față de ofițerul respectiv, pentru a se stabili existența sau inexistența unei abateri disciplinare și a vinovăției, sub aspectul încălcării îndatoririlor care revin profesiei de polițist, prevăzute de Legea nr. 360/2002, având în vedere că acesta este și desemnat, la nivelul Poliției Capitalei, să coordoneze activitățile specifice de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19”, mai transmite Poliția Română.

”Așa cum am anunțat și cu alte ocazii, continuăm activitatea în interesul persoanei, al comunității, exclusiv pe baza și în executarea legii și nu tolerăm nicio încălcare a prevederilor legale, indiferent de calitatea persoanei”, concluzionează comunicatul de presă.