Acuzații grave la adresa unui spital: „Îi aruncau mâncarea pe jos, apoi i-o dădeau”

FOTO: Parentingupstream/Pixabay.com
FOTO: Parentingupstream/Pixabay.com

Mai multe anchete au început la Spitalul Județean Constanța, după ce au fost făcute plângeri de către familia unei femei care a murit acolo. Rudele spun că femeia a fost lăsată să zacă în salon, fără să-i dea cineva măcar apă, a fost umilită și legată de pat.

Pacienta avea 53 de ani, era din Năvodari și a fost internată la Spitalul Județean din Constanța după un atac vascular cerebral.

„Se purtau foarte urât cu mama, degradant, umilitor. Stătea cu orele neschimbată, cu zilele, chiar a făcut şi o infecţie, o alergie pe spate, chiar pe tot corpul pentru că a fost neîngrijită. (…)

De multe ori mă suna şi-mi spunea: Amalia, nu-mi aduc apă, mor de sete şi eu urma să sun la secţie şi să vorbesc direct cu doamnele asistente. Ele s-au revoltat şi au vrut să se răzbune pe ea.

Într-o seară i-au aruncat cu mâncarea pe care a primit-o ca s-o mănânce, au aruncat-o pe jos şi după aceea i-au pus-o în faţă”, a declarat fiica pacientei, Amalia Tudor, pentru Digi24.

Fiica pacientei a înregistrat și o conversație telefonică cu mama ei. „Cum îşi permite să-mi arunce cu mâncarea de pe jos pentru că, știi ce a deranjat-o? Că ai sunat tu, mamă, şi le-ai spus să-mi aducă apă. Mi-ardea sufletul şi eu strigam de 4-5 ore că vreau apă”, îi spunea mama fiicei ei, în înregistrarea telefonică.

Fiica spune că potrivit expertului legist, mama ei prezenta urme de violență, echimoze pe față, pe mâini și pe picioare, dar și urme de legare la mâini.

Managerul spitalului, Tiberiu Tofolean, spune că nu știe dacă pacienta a fost sanu nu legată de pat, dar susține că există cazuri în care se ia această măsură.

 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.