A murit Toto Cutugno

toto cutugno a murit
Sursa: YouTube

Cântărețul Toto Cutugno a încetat din viață. Artistul italian avea 80 de ani.

Cântăreț și compozitor, cunoscut mai ales pentru hitul său din 1983, „L’Italiano”, Toto Cutugno a murit marți la vârsta de 80 de ani, a declarat managerul său Danilo Mancuso pentru agenția italiană de presă ANSA.

Cutugno, al cărui nume de naștere era Salvatore, a murit în spitalul San Raffaele din Milano „după o boală îndelungată, care a devenit mai gravă în ultimele luni”, a spus Mancuso.

Artistul a suferit în trecut de cancer la prostată.

Toto Cutugno era un artist foarte îndrăgit în România, având aici și un fan club.

Pe numele lui adevarăt Salvatore Cutugno, Toto s-a nascut la 7 iulie 1943 la Fosdinovo, în provincia Massa din Toscana. După câteva luni de la nașterea sa, familia Cutugno (mama, tatăl, fratele Roberto, sora Rosanna și Salvatore) s-a mutat în La Spezia, unde tatăl său lucra ca subofițer de marină.

Încurajat de tatăl său, care cânta la trompetă, Toto a început să studieze bateria și să cânte în diverse grupuri muzicale locale. Pe lângă baterie, a învățat să cânte la acordeon, pian și chitară, iar la vârsta de 13 ani a participat la un concurs regional de muzică unde a ocupat locul 3.

De-a lungul carierei sale a vândut peste 100 de milioane de discuri în întreaga lume, se arată în biografia artistului realizată de fan clubul din România.

Melodiile lui Toto Cutugno au fost interpretate de mari orchestre ca Pourcel, Caravelli și Paul Mauriat.

A câștigat marele premiu la Eurovision (Zagreb, Iugoslavia 1990), cu piesa „Insieme: 1992”, precum și Festivalul de la Sanremo.

Hitul său „L’italiano” a fost înregistrat de peste 200 de interpreți din întreaga lume. Totodată, discul „L’italiano” a fost cel mai vândut disc italian în perioada 1981 – 1986.

Toto Cutugno
Toto Cutugno în 2014. Foto: Michaël Bemelmans / Wikipedia.org

De-a lungul timpului, el a susținut mai multe concerte în țara noastră.

Ultimul concert, care ar fi trebuit să aibă loc în mai 2022 la Sala Palatului, a fost anulat din motive de sănătate.

„Problemele de sănătate îl forțează pe TOTO CUTUGNO, la cererea medicilor, să anuleze toate concertele ce urmau sa fie susținute în anul 2022.

Sănătatea artistului s-a degradat în ultima perioadă din cauza afecțiunilor cronice avute, în trecut fiind diagnosticat cu cancer metastatic la prostată. În luna Aprilie 2022 artistul italian a suferit complicații și a fost internat de urgență în stare critică într-un spital privat.

Datorită eforturilor medicilor starea lui este stabilă, aceștia interzicându-i orice formă de efort. În prezent artistul se află sub strictă supraveghere medicală”, a anunțat la acea dată fan clubul Toto Cutugno din România.

Foto: Michaël Bemelmans / Wikipedia.org

Știre în curs de actualizare.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.