A murit marele campion olimpic la canotaj Dimitrie Popescu

Foto: Federația Română de Canotaj / Facebook

Federația Română de Canotaj (FRC) a anunțat decesul marelui campion olimpic Dimitrie Popescu, la vârsta de doar 62 de ani.

Cel mai valoros trofeu din carieră a fost titlul olimpic cucerit în 1992, la Barcelona, în proba de patru rame cu cârmaci (4+), mai notează sursa citată.

La aceeași ediție a JO, a obținut și medalia de bronz în proba de două rame cu cârmaci (2+).

Medalii olimpice de argint a câștigat în proba de dublu rame la JO de la Los Angeles din 1984, dar și în proba de patru rame la JO de la Seul, în 1988.

În 1989, a fost campion mondial cu echipajul de patru rame și a obținut medaliile de argint la dublu rame la Campionatele Mondiale din 1985 și din 1996.

Dimtirie Popescu. Foto: Federația Română de Canotaj / Facebook

După retragerea din activitatea competițională, Dimitrie Popescu a devenit antrenor la CSA Steaua, iar din 1997 a fost antrenor la lotul olimpic de canotaj al României.

Dimitrie Popescu a primit titlurile de Maestru al Sportului și Maestru Emerit al Sportului.

„Decesul a avut loc în această după-amiază în locuința personală de la Bușteni. În ultimele patru zile, Dimitrie Popescu a participat la Campionatul Național de Fond de la Snagov. Federația Română de Canotaj transmite condoleanțe familiei îndoliate. Dumnezeu să-l odihnească”, au transmis reprezentanții FRC.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.