România va trece, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora de iarnă. Ora 4 va deveni ora 3 în ziua de 28 octombrie 2018.
Schimbarea orei duce la modificări ale somnului și poate provoca stări de oboseală și nervozitate.
Medicii spun că printre efectele cu care se pot întâlni românii după schimbarea la ora de iarnă 2018 sunt de astenie, vertij, irascibilitate, anxietate și tulburări de concetrare.
Pentru prevenirea acestor probleme sunt recomandate plimbările în aer liber și o dietă bazată pe verdețuri.
Ora de iarnă 2018: De când se schimbă ora în România
Nu este pentru prima oară când românii trec prin această schimbare de oră. S-a întâmplat în fiecare an din 1932. În ultima duminică din octombrie, România trece la ora de iarnă.
Cu toate că în multe state europene s-a renunțat la ideea schimbării orei în fiecare toamnă, iar apoi primăvară, care avea ca scop economisirea unor resurse, România continuă tradiția, cu ora de iarnă 2018.
E posibilă, însă, o rezoluție luată la nivel european care ar putea suna sfârșitul Orei de iarnă. România va trebui să decidă anul viitor dacă vrea să păstreze actualul sistem sau să renunțe la schimbarea orei.
De duminică, România va intra în fusul orar 2. În ultima duminică a lunii martie 2019, țara noastră va reveni la o diferență de +3 ore față de Grenwich.
Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos: