Cum va fi vremea până în debutul lunii noiembrie

FOTO: Teddiemar/Pixabay.com
FOTO: Teddiemar/Pixabay.com

Meteorologii anunță vremea mai caldă decât de obicei, pentru săptămâna această. Apoi, de săptămâna viitoare, media temperaturilor se va apropia de cea normală pentru această perioadă.

Săptămâna 7 – 14 octombrie. Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Va ploua mai puțin decât de obicei în regiunile sudice, iar în rest valorile vor fi în general apropiate de cel normale pentru acest interval.

Săptămâna 14 – 21 octombrie. Temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în regiunile sud-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Săptămâna 21 – 28 octombrie. Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Regimul pluviometric se va situa în jurul celui normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Săptămâna 28 octombrie – 4 noiembrie. Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 2004-2023.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.