Ce spune Nicușor Dan despre decizia CCR de a interzice candidatura Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale

nicușor dan
Nicușor Dan. Foto: Pagina de Facebook Nicușor Dan

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a afirmat, luni, în legătură cu decizia Curţii Constituţionale a României de interzicere a candidaturii Dianei Şoşoacă la alegerile prezidenţiale că, de principiu, nu pare deloc rezonabil ca cineva poate candida la europarlamentare şi probabil la parlamentare să nu poată să candideze la alegerile prezidenţiale. El a precizat că PSD şi-ar dori ca preşedintele AUR, George Simion, să intre în turul doi al alegerilor pentru Preşedinţia României.

Nicuşor Dan a fost întrebat, luni, într-o conferinţă de presă, cum comentează decizia Biroului Electoral Central de a-i interzice Dianei Şoşoacă să candideze la Preşedinţia României.

”Decizia BEC pare simplă după decizia CCR. Pe decizia CCR aşteptăm motivarea. De principiu nu pare deloc rezonabil ca cineva care poate să candideze la europarlamentare şi probabil la parlamentare să nu poată să candideze la alegerile prezidenţiale”, a afirmat Nicuşor Dan.

Întrebat dacă PSD l-ar vrea pe George Simion în turul doi al alegerile prezidenţiale, primarul Capitalei a răspuns: ”Da. E o chestiune de sociologie”.

Curtea Constituţională a respins candidatura Dianei Şoşoacă la alegerile prezidenţiale şi urmează să publice zilele următoare motivarea acestei decizii.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.