Cod galben de caniculă. Singurele 4 județe din țară unde persistă căldura

FOTO: tvbayernlive/Pixabay.com
FOTO: tvbayernlive/Pixabay.com

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de caniculă valabil pentru ziua de miercuri, 28 august.

Codul este valabil pentru 4 județe din vestul țării: Satu Mare, Bihor, Arad și Timiș.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 28 august
Fenomene vizate: val de căldură, local caniculă, disconfort termic ridicat
Zone afectate: nordul Banatului, Crișana

Valul de căldură va persista în nordul Banatului și în Crișana, unde local va fi caniculă, iar disconfortul termic ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi în general de 34…35 de grade.

Notă: Pe parcursul zilelor de miercuri și de joi, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în regiunile estice și sud-estice.

Sursa: ANM

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza mesajele transmise publicului.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.