Rareș Bogdan, despre PSD: Îi păzim să nu bage mâna în buzunarele românilor

Europarlamentarul liberal Rareș Bogdan crede că pentru PNL este „din ce în ce mai insuportabil” să guverneze în coaliția cu PSD. Liderul PNL a spus, într-o intervenție la Digi24, că Guvernul va avea bani să suport majorarea pensiilor doar pentru anul viitor și că nu se știe ce soluții se vor adopta pentru 2025.

De asemenea, PNL nu e dispus să-și asume absolut nicio majorare de taxe și impozit.

Rareș Bogdan a amenințat că „se va rupe coaliția” din momentul în care PSD va propune majorarea și unei singure taxe. Totodată el a precizat că a vorbit cu președintele României, Klaus Iohannis, informându-l că „PSD nu este un partener loial”.

„Dacă ar fi după mine, mâine aș rupe coaliția cu PSD, dar eu nu pot decide singur că nu sunt doar eu în PNL”, a spus eurodeputatul, prim-vicepreședinte PNL.

El a continuat cum că cel mai mult regretă că PNL n-a reușit să facă o construcție de dreapta, mai ales că PSD i-a confirmat în ultimele săptămâni „că nu se poate avea încredere în ei”.

„Devine din ce în ce mai insuportabilă coaliția cu PSD. Să mărească un singur impozit și asta va duce la ruperea coaliției”, a adăugat Rareș Bogdan, dezvăluind și că PNL le-a pus în vedere social-democraților să nu se atingă de sumele promise sectorului Educație pentru că „tot ce s-a negociat cu profesorii pentru salarizare trebuie să rămână”.

Rareș Bogdan a mai informat că liberalii sunt hotărâți să se desprindă de PSD și că acum a venit momentul: „Fie ieșim din acest siaj cu PSD, fie ne lăsăm de politică și plecăm acasă”. De asemenea, eurodeputatul l-a adus în discuție și pe președintele Klaus Iohannis, afirmând că l-a informat despre neînțelegerile cu PSD: „Am avut discuții cu  domnul Iohannis și i-am zis că PSD nu e un partener loial”.

Întrebat de ce PNL nu pune capăt coaliției cu PSD, având în vedere că spune că este atât de rău, Bogdan a răspuns: „Astăzi trebuie să îi păzim, să nu bage mâinile și mai mult în bugetele companiilor private și în buzunarele românilor. Sincer, sunt unul dintre cei care regretă profund că nu am încercat să facem o coaliție de dreapta și oricând vom avea posibilitatea să o facem de dreapta, vom încerca asta. Ultimele săptămâni mi-au arătat că nu pot avea încredere în PSD”.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.