Au apărut crăpături în asfaltul de pe podul de peste Dunăre

FOTO: Raducu P Drum
FOTO: Raducu P Drum

Pe podul de la Brăila, de peste Dunăre, inaugurat anul acesta, au apărut crăpături în asfalt. Mai exact la kilometrul cinci al podului suspendat peste Dunăre, pe sensul de mers spre Brăila, asflatul s-a crăpat din nou.

Podul are o garanție de 10 ani, timp în care orice reparație este făcută de constructor.

„Nu este singurul pod suspendat din lume, adică sunt atâtea poduri în lumea asta pe care este asfalt și acolo nu se întâmplă acest lucru.

Ca atare, sperăm și ne dorim ca acest constructor să găsească acea soluție sau să aplice acea soluție, care se aplică și în alte țări, care să reziste, pentru că nu e normal ca lună de lună să apară astfel de probleme. (…)

Nu s-ar ajunge la o problemă de rezistență a podului, pentru că va fi monitorizat permanent, are lucrări de întreținere constante, inclusiv după ce se va finaliza perioada de garanție, dar va crea costuri suplimentare, pentru că un cablu corodat va trebui schimbat și atunci în loc să schimbăm un cablu la 50 de ani, va trebui să schimbăm un cablu la 30 de ani”, a declarat purtătorul de cuvânt al CNAIR, Alin Șerbănescu.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.