Compania care a preluat operațiunile Blue Air va suspenda toate zborurile regulate

FOTO: Air Connect/Facebook
FOTO: Air Connect/Facebook

Compania aeriană AirConnect din România a decis să suspende toate zborurile comerciale regulate până la finalul lunii martie 2024.

În toamna anului trecut, în plin scandal legat de anularea tuturor zborurilor de către Blue Air, compania aeriană anunța că a încheiat un parteneriat de tip codeshare cu Air Connect, atât pentru zboruri interne în România, dar și pentru cele regionale.

În 7 martie 2023, AirConnect anunța că ȋncepe operarea de zboruri regulate, atât interne din București, către orașe precum Baia Mare, Sibiu, Suceava și Târgu Mureș, dar și externe, din București și Cluj, către Budapesta. Din luna iunie, vor fi operate noi rute, estivale, ȋn țară și ȋn străinătate.

„Ne-am propus să devenim prima opțiune de zbor pentru pasagerii din Sud-Estul Europei, iar astăzi am făcut un prim pas ȋn această direcție. Ne bucurăm să putem oferi românilor o conexiune la prețuri avantajoase, sigură, rapidă și confortabilă ȋntre Capitală și unele dintre cele mai mari orașe ale țării. Lucrăm activ la diversificarea rutelor. Peste trei luni vom opera noi zboruri, special pentru sezonul estival. Cel mai probabil, din toamnă, vom extinde atât lista destinațiilor interne, cât și a celor externe”, a declarat Tudor Constantinescu, Directorul General AirConnect.

Rutele operate de AirConnect din 27 martie sunt:

  • București – Sibiu, 5 frecvențe săptămânale
  • București – Suceava, 5 frecvențe săptămânale 
  • București – Baia Mare, 2 frecvențe săptămânale 
  • București – Târgu Mureș, 4 frecvențe săptămânale
  • București – Budapesta, 2 frecvențe săptămânale 
  • Cluj Napoca – Budapesta, 2 frecvențe săptămânale 

Zborurile estivale, operate din iunie, vor fi ȋntre București și Dubrovnik și ȋntre Constanța și Cluj, Oradea, Suceava, Timișoara. 

Flota AirConnect include două aeronave ATR 72-600, cu o configurație de 68 de locuri. Acestea au o cabină îmbunătățită, pentru confortul sporit al pasagerilor. Ȋn același timp, sunt cele mai eficiente aeronave regionale, din punct de vedere al consumului de combustibil – cu 40% mai puține emisii de CO2 per călătorie.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos: