România a omologat roșia neagră. Este mai gustoasă și mai sănătoasă decât cea clasică

FOTO: adevarul.ro
FOTO: adevarul.ro

Banca de Resurse genetice Vegetale Buzău a acordat brevet pentru primul soi de tomate kumato. Aceste roșii sunt gustoase și chiar mai sănătoase decât cele clasice.

Aroma lor este mai dulce și sunt mai mici. Culoarea lor închisă este dată de nivelurile ridicate de licopen, care este un antioxidant.

„Este o premieră pentru România și, de ce nu, chiar și o premieră europeană, pentru că vorbim nu de hibrizi kumato ci de soiuri kumato.

Ce sunt tomatele kumato? Sunt tomatele închise la culoare și, sigur, care au caracteristici care se cunosc prin forma și culoarea fructelor. (…)

Am înscris primul soi de tomate kumato în vederea omologării. Deci vorbim de hibridări interspecifice.

O singură companie din lume deținea supremația în acest gen de tomate care se vând foarte scump și care sunt apreciate din punct de vedere medical dar și gustativ, alimentar”, declară cercetătorul Costel Vânătoru, director Banca de Resurse Genetice Vegetale (BRGV) Buzău, pentru adevarul.ro.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.