Ciolacu spune că nu va fi „nicio austeritate”: „Ba chiar vor fi salarii mărite”

FOTO: gov.ro
FOTO: gov.ro

Primul ministru Marcel Ciolacu spune că nu va fi austeritate în următoarea perioadă, după ce vor intra în vigoare măsurile economice care trebuie să acopere gaura de la buget. Premierul promite că vor exista salarii mărite.

„Am așteptat și am vorbit despre așa-spusa austeritate, dar eu am văzut în actul normativ că vor crește salariile și nu e nicio austeritate (…)

Cu adevărat unii care au salarii foarte mari în sistemul bugeter nu pot să beneficieze de vouchere de vacanță la fel ca cei aproape 1,6 milioane de români care au salariul minim pe economie. Dar nu am văzut nimic de austeritate”, a declarat Marcel Ciolacu.

Premierul spune că până la finalul lunii Guvernul își va asuma răspunderea în Parlament pentru pachetul de măsuri fiscale.

„Continuăm să scrim (sic) actul normativ. Până la finalul lunii terminăm tot circuitul, inclusiv asumarea de răspundere în Parlament și să vedem dacă mai este nevoie de anumite ordonanțe pentru completare (…)

Primul va fi finalizat pachetul privind combaterea evaziunii, apoi cel cu reforma din sistemul administrativ și al treilea va fi pachetul fiscal”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.