O capitală europeană a interzis închirierea trotinetelor electrice. Dispar de mâine

FOTO: Surprising_Shots/Pixabay.com
FOTO: Surprising_Shots/Pixabay.com

În Paris nu se vor mai putea închiria trotinete electrice. Măsura este pusă în aplicare începând cu 1 septembrie. Erau la închiriat aproximativ 15.000 de trotinete.

Decizia a fost luată de administrația Parisului în urma unui referendum la care au participat peste 100.000 de parizieni. A fost un vot în favoarea interzicerii de 89%. Cei trei operatori de trotinete din capitala Franței erau Dott, Lime și Tier.

„Parizienii ne-au dat o foaie de parcurs foarte clară și vom urma decizia lor, așa cum am promis că vom face. La 1 septembrie, nu vor mai exista trotinete de închiriat în Paris”, a anunțat primarul socialist, vorbind despre „o victorie a democrației locale”.

În pofida abținerii celor aproximativ 1,3 milioane de alegători înscriși pe listele electorale din Paris, edilul parizian se angajase „să respecte pur și simplu rezultatul” și, în orice caz, făcuse campanie împotriva trotinetelor.

După ce a contribuit la introducerea lor în 2018 și după ce a fost considerat un oraș pionier în ceea ce privește noile forme de mobilitate, Parisul va deveni în cele din urmă singura capitală europeană care va interzice definitiv trotinetele.

Este o decizie luată de consiliul municipal, care intenționează să se bazeze pe flotele de biciclete electrice Vélib’ și de biciclete electrice în regim de închiriat pentru a oferi o soluție de mobilitate ușoară parizienilor și turiștilor deopotrivă.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.