Ministrul Educației, despre deschiderea școlilor: Apariția noii tulpini îndeamnă și mai mult la prudență

FOTO: Alexandra_Koch/Pixabay.com
FOTO: Alexandra_Koch/Pixabay.com

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, anunță că apariția noii tulpini a coronavirului „îndeamnă și mai mult la prudență”, iar decizia cu privire la deschiderea școlilor va fi luată în urma discuțiilor cu principalele instituții din domeniu medical. „Există în continuare un interes major pentru începerea şcolilor în format fizic în data de 8 februarie”, reiterează Sorin Cîmpeanu.

„Am văzut chiar şi astăzi apariţia unei noi tulpini, lucru care ne îndeamnă încă şi mai mult la prudenţă, prudenţă pe care am luat-o în calcul pentru discuţia din 2 februarie în care noi vom merge cu realităţile din educaţie, cei din sănătate, fie că vorbim de DSP, de Ministerul Sănătăţii, de INSP, de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă vor veni cu realităţile din domeniul sanitar.

Se vor pune la un loc şi se va lua decizia corectă şi responsabilă, zic eu, ştiut fiind că limita între dreptul fundamental la educaţie şi dreptul fundamental la sănătate este o fâşie foarte îngustă şi e greu de apreciat”, a declarat ministrul Educaţiei, duminică seară, la Antena 3.

Ministrul Educației a mai anunțat că ordonanța de urgență privind recuperare materiei pierdute în timpul predării online, care ar urma să fie prezentată în primă lectură în ședința de Guvern de miercuri, va include și posibilitatea unor ore de consolidare.

„Aş vrea să adaug o precizare importantă: sigur că el se numeşte Program naţional de acţiuni remediale, dar în cadrul Ordonanţei de Urgenţă pe care o avem în lucru, pe care dorim să o promovăm în şedinţa de miercuri, cel puţin în primă lectură, vom face precizarea că aceste acţiuni, deci posibilitatea de plată, se referă şi la consolidarea materiei. Deci, dacă un cadru didactic consideră că a predat absolut totul şi că elevii au asimilat absolut tot ce a predat, este liber ca prin aceste ore să facă acţiuni de consolidare a materiei. Cu alte cuvinte, cei mai buni profesori, din cele mai bune şcoli, la cele mai bune clase, vor avea acces la aceste ore remediale. Remediale cu valenţe de consolidare a materiei predate şi de creştere a performanţei”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Antena 3.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.