9 beneficii și 3 sfaturi pentru începătorii în lumea jogging-ului

Joggingul este o activitate fizică populară care vă poate menține în formă. Dovezile științifice au confirmat că acest sport cu impact redus scade riscul de boli cardiovasculare, diabet, obezitate, hipertensiune, depresie și anxietate. De asemenea, vă crește rezistența și productivitatea. Prin urmare, fără îndoială, a investi într-o pereche de adidași de bărbați și a începe să faceți jogging poate fi cea mai bună decizie din viața dvs.

În acest articol, vom discuta despre beneficiile joggingului și sfaturi pentru a face acest sport corect, fără a tensiona genunchii.

9 beneficii ale jogging-ului

1. Ajută la pierderea în greutate și arde caloriile

Jogging-ul, mersul pe jos, alergarea sau orice fel de exercițiu aerobic pot ajuta la scăderea în greutate.

Într-un studiu publicat în British Journal of Sports Medicine, studenții care au făcut jogging pe o distanță de 4,8 km au pierdut cu 9,4% mai multe grăsime corporală decât grupul de control (studenți care nu au făcut jogging). Jogging-ul (<10 minute) poate ajuta, de asemenea, la arderea a 180-266 de calorii, pe baza greutății corporale a individului.

2. Îmbunătățește sănătatea cardiovasculară

Joggingul este un exercițiu aerobic excelent care îmbunătățește sănătatea inimii. Creșterea activității fizice poate ajuta la îmbunătățirea nivelului de colesterol al bărbaților și femeilor supraponderale.

Într-un studiu din 2002, persoanele care au făcut jogging au avut parte de o sănătate cardiovasculară și niveluri de colesterol mai bune, comparativ cu cele care nu au făcut.

3. Îmbunătățește sănătatea pulmonară

La fel ca alte exerciții aerobice, jogging-ul ajută la creșterea capacității pulmonare și la întărirea activităților musculare respiratorii. Un motiv în plus să vă apucați acei adidași bărbați sau femei și să ieșiți la aer curat.

4. Îmbunătățește rezistența oaselor

Joggingul poate ajuta la îmbunătățirea sănătății osoase și la prevenirea pierderii osoase la femeile aflate în postmenopauză.

5. Ajută la tonifierea mușchilor

Joggingul ajută la tonifierea musculaturii musculare, a gambelor și a fesierilor. Exercițiile aerobice cum ar fi mersul pe jos, jogging-ul și alergarea pot ajuta la creșterea masei musculare scheletice și a capacității funcționale.

6. Scade riscul de depresie și stresul

Orice formă de exercițiu, fie aerob, fie anaerob, poate ajuta la reducerea anxietății și depresiei. Studiile au arătat că exercițiile aerobe (cum ar fi joggingul) au îmbunătățit simptomele stresului și calitatea vieții.

7. Îmbunătățește sănătatea mintală

Joggingul poate ajuta la îmbunătățirea sănătății mintale. Poate stimula starea de spirit și vă poate ajuta să vă simțiți mai bine.

8. Sporește rezistența

Exercițiile aerobice (cum ar fi joggingul) pot ajuta la construirea forței, rezistenței și flexibilității, atâta timp cât folosiți perechea potrivită de adidasi barbati sau femei.

9. Îmbunătățește flexibilitatea coloanei vertebrale

Joggingul poate ajuta la hidratarea coloanei vertebrale și exercitarea unei presiuni mai mici asupra discurilor spinale. Un studiu a arătat că joggingul pentru o perioadă mai lungă de timp ar putea ajuta la o mai bună hidratare a discurilor.

Acum că sunteți conștienți de numeroasele beneficii ale joggingului pentru sănătate, iată 3 sfaturi de jogging pentru începători de care să țineți cont.

3 sfaturi pentru jogging mai eficient

1. Nu săriți peste încălzire

Încălzirea este importantă pentru a crește temperatura corpului, rata metabolică și absorbția oxigenului. De asemenea, ajută la pregătirea mușchilor pentru antrenament de anduranță. Veți putea să faceți sport mai eficient, fără riscul de a vă răni.

Mușchii dvs. sunt într-o contracție și relaxare constantă atunci când faceți jogging. Dacă nu îi încălziți, puteți avea crampe musculare și este posibil să nu puteți merge corect.

2. Stabiliți-vă un obiectiv

Stabilirea unui obiectiv vă poate ajuta să obțineți rezultatul dorit. Planificați-vă obiectivul, împărțiți-l în mici repere și țineți evidența performanței și realizărilor dvs.

De exemplu, stabiliți un obiectiv care spune: „Voi face jogging 2 km astăzi și, până la sfârșitul lunii, ar trebui să pot alerga 5 km deodată”. Acest obiectiv vă va menține motivat și concentrat și veți putea curând să alergați pe distanțe lungi, fără să vă simțiți slăbit sau să rămâneți fără aer.

3. Purtați adidași de alergare

Următorul lucru cel mai important este să purtați perechea de adidași de bărbați sau femei potriviți. Adidașii vă ajută să vă protejați picioarele și oasele de impactul forței pe care o exercitați asupra lor, atunci când faceți jogging.

Purtați adidași de alergare sau de antrenament confortabili, care pot absorbi șocurile. Discutați cu un medic ortoped dacă aveți nevoie de adidași ortopedici special concepuți pentru jogging.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.