5 metode de a duce lucrurile la indeplinire atunci cand iti vine sa le amani

FOTO: rawpixel/Pixabay.com
FOTO: rawpixel/Pixabay.com

Amanarea este foarte prezenta in viata oamenilor din aceasta societate moderna. Ea este un rezultat al unei tensiuni interioare majore care se datoreaza stresului si mecanismelor interioare psihologice deficitare. Amanarea poate sa fie prezenta la job sau acasa, in viata privata. De cele mai multe ori, la job oamenii indeplinesc fortat anumite aspecte de lucru, iar acasa le amana. Acest lucru se intampla pentru ca acasa nu exista nici o autoritate care sa recompenseze sau sa dea sanctiuni. Iata cateva aspecte care te poti ajuta sa duci la indeplinire actiunile importante pentru tine:

  1. Stabileste foarte bine obiectivele

In spatele oricarei intentii trebuie sa existe o foarte buna stabilire a obiectivelor. De aceea, poti avea foarte multe beneficii daca iti cercetezi obictivele in detaliu. Asadar, trebuie sa vezi de ce vrei sa faci o anumita actiune, care este valoarea pe care o aduce in viata ta acea urmare. Daca totul iti este clar, poti observa ca ai o motivatie mai puternica pentru a duce la indeplinire actiunea respectiva.

O metoda interesanta este sa scrii pe o foaie de hartie cum te gandesti ca va arata afacerea ta sau proiectul tau personal la un an sau doi dupa ce il incepi. Pune acele ganduri intr-un plic si scrie pe acesta data la care ar trebui sa il deschizi. Astfel, poti sa vezi daca afacerea / proiectul a mers in directia dorita de tine acum ceva timp.

  1. Intelege ce anume te face sa vrei sa amani un anumit lucru

Mecanismele tale interioare te pot determina sa amani fara ca tu sa iti dai seama. De obicei acest lucru se intampla atunci cand ai anumite beneficii secundare din situatia actuala. De asemenea se poate intampla sa fii in preajma anumitor persoane care sa te influenteze negativ si sa urmezi automat un model comportamental. Daca intelegi de ce amani, atunci poti sa indepartezi acest lucru din viata ta.

  1. Realizeaza pe loc tot ceea ce iti ia putin timp

Pentru traineri si psihologi, regula de a face pe loc ceea ce poti este foarte cunoscuta. Astfel, poti sa indeplinesti multe lucruri intr-o singura zi, daca alegi sa faci imediat actiunile care sunt de scurta durata. Desigur ca trebuie sa poti sa prioritizezi corect ceea ce este important pentru tine in acea zi.

  1. Scrie pe hartie, de mana, tot ce ai observat la tine

Scrisul pe hartie, de mana, are anumite avantaje. El aduce mai bine din subconstient, anumite aspecte nestiute. Te ajuta sa te concentrezi mai bine si te directioneaza catre solutii. Asadar, este recomandat sa scrii pe hartie, de mana, tot ceea ce observi la tine. Poti sa iti cumperi o agenda special pentru aceste lucruri.

Poti chiar sa iti faci diverse automatisme, diverse tehnici de a-ti face munca mai usoara. Poti scrie aceste lucruri pe foi A4 sau chiar A3 si sa le pui la vedere, pe peretii biroului in care lucrezi. Poti chiar folosi un laminator, pentru ca aceste hartii sa reziste mai mult in timp.

  1. Daruieste-ti o recompensa, un cadou, la fiecare prag pe care il treci cu bine

Recompensele sunt foarte importante pentru a intari o anumita actiune. Astfel, este recomandat sa iti recunosti meritele si sa te recompensezi pentru ceea ce este benefic in viata ta. Munca poate sa aiba satisfactii majore atunci cand inveti beneficiile de a nu amana.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.