3 pași importanți în renovarea băii

Cu atenție și interes la detalii, renovarea băii se poate desfășura într-un mod ușor. Deși poate părea un proiect complex și complicat, lucrurile pot sta altfel atâta timp cât există o planificare amănunțită a etapelor care trebuie acoperite. Ți-am pregătit mai jos o listă care să te ajute să te orientezi atunci când începi acest proiect. Important este să te centrezi pe rezultatele pe care le vei obține după ce acest proces se va încheia. La sfârșit, te vei bucura de confort, un aspect plăcut și modern al băii tale. Iată ce pași importanți ar trebui să ai în vedere atunci când te apuci de renovarea băii! Aceste recomandări te vor ajuta să-ți faci o idee despre ce presupune procesul și ce etape e bine să urmărești ca să nu te prindă nepregătit acest proiect și să ajungi la rezultatul dorit în urma lui.

Planificarea și stabilirea bugetului

În primul rând este important să știi exact ce urmărești de la acest proces. Vrei o renovare completă sau parțială a băii? După ce ți-ai fixat de la început acest răspuns, analizează un ghid complet cu privire la ce presupune opțiunea dorită. Renovarea completă poate însemna reconstrucția completă a spațiului, schimbarea instalațiilor sanitare, a pardoselii și a mobilierului sau a obiectelor necesare. În schimb, o renovare parțială presupune îmbunătățirea unor anumite elemente, cum ar fi schimbarea obiectelor sanitare sau modernizarea finisajelor. Aici te poți gândi, spre exemplu, să-ți înlocuiești cada existentă sau să optezi pentru montarea unui set de duș, cu un aspect modern și funcții smart, în funcție de preferințele tale. Cert este că, indiferent de varianta pe care o alegi pentru renovarea acestei încăperi, e bine să-ți stabilești de la început bugetul și să ai în vedere că e posibil să mai apară și alte cheltuieli pe parcurs. Acest lucru te va ajuta să iei decizii importante cu privire la materialele și echipamentele pe care le vei utiliza.

Alege un design potrivit pentru baia ta

Trece pe foaie cum îți dorești să arate la final baia ta. Evită pe cât posibil să o încarci cu tot felul de culori, care pot obosi sau micșora spațiul, și cu elemente sau obiecte care nu sunt necesare aici. Ca să creezi o atmosferă relaxantă și să dai impresia unui spațiu mare și aerisit, e de preferat să te orientezi către nuanțe de alb, bej și gri. Evită să combini prea multe culori și încearcă să mergi pe un anumit stil în baia ta. Dacă îți dorești o pată de culoare, o poți face printr-o schemă cromatică pusă în evidență de diverse accesorii din baie, așa cum sunt prosoapele, covorașul de baie și alte elemente de decor.

Optează pentru spații de depozitare complexe

Eliminarea dezordinii va aduce un mare plus în baia ta. Ca să nu îngrămădești produsele de îngrijire pe tot felul de rafturi, este de preferat să te îndrepți spre spații de depozitare complexe, recomandă cei de la forbes.com. Le poți face la comandă, ținând cont de dimensiunile disponibile în baia ta, sau le poți alege din magazine de specialitate. Important este ca înainte să faci această alegere să te asiguri că materialele din care sunt construite sunt rezistente la umiditate. Durabilitatea și calitatea materialelor sunt aspecte-cheie pe care e recomandat să pui accent ca să nu reiei prea curând acest proces.

Sursa foto: pexels.com

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos: