3 motive pentru care un telefon Android este mai bun decât un iPhone

Recent, au avut loc lansări sau anunțuri ale Samsung Galaxy S21, Samsung Galaxy S21+, Samsung Galaxy S21 Ultra 5G, Samsung Galaxy Z Fold3, Z Flip3, Galaxy Note 20 Ultra, Apple iPhone 13, Apple iPhone 13 Pro, Apple iPhone 13 Pro Max, Apple iPhone 13 Pro Max, Apple iPhone 13 mini, Google Pixel 5, OnePlus 8T și multe alte telefoane.

Fiecare lansare a unui telefon este ca și cum un singur Mentos ar fi fost aruncat într-un litru de Coca-Cola de 2 litri – o nouă explozie de dezbateri care copleșește rețelele de socializare cu privire la cine are cel mai bun telefon.

Adevărul este că telefoanele cu Android au evoluat foarte mult de-a lungul anilor și sunt mult mai bune astăzi decât au fost vreodată.

Dacă vă întrebați dacă Android sau iPhone este mai bun, continuați să citiți pentru a afla toate avantajele pe care le are Android față de iPhone.

1. Sistem de operare

Android 11, care este cel mai recent sistem de operare (OS) construit de Google, a parcurs un drum foarte lung de la începuturile sale. S-au dus zilele în care Android devenea extrem de lent și se împotmolea, mai ales cu un telefon vechi de 2 ani.

Acestea fiind spuse, Apple a recunoscut literalmente că a încetinit intenționat iPhone-urile mai vechi în 2017 și a fost de acord cu o înțelegere de 500 de milioane de dolari pentru acest lucru. Vorbim despre practici de afaceri dubioase.

Cu ușurință, unul dintre cele mai mari avantaje ale sistemului de operare Android este asistentul Google. Dacă comparați Asistentul Google cu Apple Siri, nu există nicio comparație. Asistentul Google este infinit mai bun decât Apple Siri. Google are un întreg set de pagini dedicate pentru a vă învăța totul despre asistentul Google, dacă doriți să aflați mai multe.

Asociați-vă telefonul cu Android cu un Google Home (sau mai multe) și veți avea un sistem Android strâns integrat.

Magazinul Google Play Store este fantastic. Este bine pus la punct, extrem de ușor de utilizat și oferă cam orice tip de aplicație la care vă puteți gândi. Ei folosesc o interfață de utilizare foarte simplistă, care este frumoasă. Este ușor de citit, le arată utilizatorilor ceea ce vor să vadă și este atractivă din punct de vedere vizual.

2. Preț și accesibilitate

Dacă vreți să cumpărați un iPhone sau un telefon Android nou-nouț, vreți să obțineți cel mai bun raport calitate-preț? Bineînțeles că da. Cine vrea să plătească semnificativ mai mult pentru un iPhone care are mai puține funcții și este mai puțin performant decât un telefon Android de top?

Cu ușurință, unul dintre principalele motive pentru care un telefon Android este mai bun decât un iPhone a fost întotdeauna prețul și accesibilitatea. Pentru hardware-ul din interiorul telefoanelor Android, telefoanele Android oferă un raport calitate-preț mult mai bun decât iPhone-urile. Dacă iPhone-urile ar veni cu același hardware ca și telefoanele Android, Apple ar cere, cel mai probabil, un preț aproape dublu în comparație cu prețul practicat de companii Android precum Samsung și Google.

3. Hardware și caracteristici

Categoria hardware și caracteristici solidifică cu adevărat dezbaterea dintre Android vs. Apple. Oamenii pot discuta toată ziua despre care sistem de operare software (Android vs iOS) este mai bun din acest motiv sau altul, dar nu puteți discuta despre un hardware mai bun și mai rapid, cu mai multe caracteristici, la un preț mult mai bun.

De exemplu, Samsung Galaxy S21 Ultra 5G întrece un iPhone 13 Pro Max în ceea ce privește hardware-ul.

Cu specificații precum o memorie RAM dublă (12 GB vs. 6 GB), un raport ecran/corp mai mare, un ecran mai frumos și mai dens în pixeli, un ecran mai luminos pentru a putea vedea mai bine ecranul în exterior (1500 nits vs. 1200 nits), o baterie mult mai mare, încărcare mai rapidă și capacitatea de a înregistra clipuri video 8K, ar trebui să fie de la sine înțeles că Galaxy S21 Ultra 5G este câștigătorul clar în comparație cu iPhone 13 Pro Max, atunci când vine vorba de hardware.

Ca să nu mai spunem că îmbunătățirile aduse camerei ar trebui să fie mai mult decât suficiente pentru a vă convinge să cumpărați un telefon Samsung în locul unui iPhone.

Iată o listă de caracteristici hardware pe care Android le-a avut cu mult înaintea iPhone-urilor:

  • Rezistență la apă și praf – iPhone XS a fost primul iPhone care a primit certificare IP68. Samsung a avut un telefon certificat IP68 cu ani buni înainte de Apple.
  • Încărcare wireless/rapidă – iPhone X a fost primul iPhone cu posibilitatea de a fi încărcat wireless – la câțiva ani după ce Android a avut acest lucru.
  • Mufa de 3,5 mm (da, tone de oameni încă le folosesc).
  • Blaster IR (infraroșu) pentru a controla dispozitivele
  • Feedback haptic – iPhone 7 a fost primul care a introdus feedbackul haptic – la 2 ani după Android.