2 turiști au murit într-un hotel de 5 stele din Egipt după ce în camera alăturată s-a dat cu insecticid

turiști egipt
Foto: Blue Sky Hotel/Facebook/The Guardian

Doi soți britanici au murit subit în Egipt, într-un hotel de 5 stele din stațiunea Hurghada de la Marea Roșie, după ce camera de hotel vecină cu cea în care stăteau a fost tratată cu substanțe chimice pentru ploșnițe, relatează „The Guardian”.

John și Susan Cooper s-au intoxicat după ce camera de hotel adiacentă a fost tratată cu substanțe chimice pentru ploșnițe. Dezinsecția avusese loc cu câteva ore înainte.

John Cooper, în vârstă de 69 de ani, și soția sa, Susan, în vârstă de 63 de ani, erau cazați la hotelul Steigenberger Aqua Magic din stațiunea Hurghada de la Marea Roșie.

Incidentul a avut loc în august 2018, dar abia acum o anchetă a autorităților din Marea Britanie a stabilit ce s-a întâmplat exact.

Un raport preliminar de expertiză a sugerat că soții nu s-au intoxicat cu monoxid de carbon și că nu au suferit nicio toxiinfecție alimentară. În schimb, raportul a citat o posibilă expunere la un „agent biologic infecțios sau substanțe chimice toxice”.

Un turist german a spus că a raportat o infestare cu ploșnițe în camera de lângă cea în care stătea familia Coopers.

Apoi, la ora prânzului, camera a fost tratată cu insecticidul denumit Lambda. Soții Cooper au început să se simtă rău și au murit a doua zi. Cele două camere aveau o ușă comună, dar aceasta era ținută încuiată.

Kelly Ormerod, fiica cuplului, ce a fost și ea în vacanță în Egipt, și-a descris părinții ca fiind sănătoși pentru vârsta lor.

A doua zi dimineața, soții Cooper nu au reușit să iasă la micul dejun. Fiica acestora a mers în camera lor de la parter și a constatat că cei doi se simțeau rău.

Ormerod a spus că tatăl ei a venit la ușă. Bărbatul vomita și a spus că nu se simte bine: „S-a prăbușit literalmente, s-a așezat pe colțul patului și a spus: „Chiar nu sunt bine””.

Ea a mai relatat că mama ei era în pat, „gemând”, și că avea vomă în păr. În cameră a observat un miros ciudat, „greu”.

Au fost chemați doi medici, dar starea de sănătate a părinților săi s-a deteriorat și mai mult, iar tatăl ei abia mai respira. S-au făcut manevre de resuscitare, dar John Cooper a fost declarat mort în hotel. Soția sa a fost dusă la o clinică de la hotel, iar apoi la spital cu ambulanța, dar a fost declarată moartă la ora 16:12.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.