10 filme care vă vor trimite într-o călătorie plină de aventuri

V-ați planificat deja vacanța de vis? Dacă încă nu v-ați setat pe modul vară, aceste filme cu siguranță vă vor duce cu gândul la vară.

Hollywood a avut întotdeauna o slăbiciune atât pentru filmele road clasice, cât și pentru cele mai puțin tradiționale. Unele au devenit de neuitat pentru ceea ce au portretizat, altele s-au caracterizat prin spiritul filmului și reprezentarea unei generații.

Unde puteți viziona aceste filme online gratis? Dar să le luăm pe rând. Înainte de a începe să vizionați cele mai bune road movies, iată câteva sfaturi pe care cu siguranță nu trebuie să le ratați.


Easy Rider (r. Dennis Hopper, 1969)

Foto: csfd 

Doi prieteni Wyatt / Peter Fonda) și Billy (Dennis Hopper) strâng bani pentru droguri, cumpără motociclete și decid să exploreze America. Este un film independent cu un buget de doar 340.000 de dolari și vânzări de 40 de milioane de dolari numai în Statele Unite și Canada.

 Opera inovatoare a cinematografiei mondiale se caracterizează prin abordarea sa fără reguli. Filmul lui Dennis Hopper a schimbat felul în care erau făcute filmele timp de decenii.

Thelma & Louise (r. Ridley Scott, 1991)

Foto: csfd

Este o declarație remarcabilă despre lumea de astăzi, libertatea și relațiile dintre bărbați și femei. Thelma & Lousie este povestea a doi prieteni care decid să fugă în Mexic după evenimente nefericite. Filmul este un road movie clasic care reflectă ideea de putere a femeii în societate.

Personajele principale au fost interpretate inițial de Meryl Streep și Goldie Hawn, dar în cele din urmă au demisionat din proiect. Au fost înlocuite de excelentele actrițe Susan Sarandon și Green Davis. Interesant este că actrițele și-au efectuat toate cascadoriile.

The Motorcycle Diaries (r. Walter Salles, 2004)

Foto: csfd

Ernesto Che Guevara, în vârstă de 23 de ani, și prietenul său Albert Granada au pornit într-o călătorie de 8.000 de km prin America Latină. Adaptarea jurnalelor lui Guevara și a cărții lui Granada ne prezintă povestea apolitică a viitorului revoluționar cubanez.

Little Miss Sunshine (r. Jonathan Dayton, Valerie Faris, 2006)

Foto: csfd

Comedia neagră de Oscar despre o familie disfuncțională. Micuța Olivia Hoover vrea să participe la un prestigios concurs de frumusețe din California. Cu toate acestea, oamenii Hoover locuiesc în New Mexico și singura modalitate de a ajunge la competiția râvnită este să călătorești cu o rulotă mică.

Micuța Olivia, mama ei suprasolicitată, un tată șomer, un frate iritat, un unchi sinucigaș și un bunic vulgar pornesc într-o lungă călătorie prin America.

Into the Wild (r. Sean Penn, 2007)

Foto: csfd

O poveste inspirată din adevăratul personaj al lui Christopher McCandless. Acest tânăr și-a donat toate economiile în scopuri caritabile și și-a sacrificat viața confortabilă pentru libertate. Fără antrenament și echipament, a pornit într-o călătorie prin America până în Alaska, unde a vrut să experimenteze viața în sălbăticie.

Din ce în ce mai mulți oameni căutau un autobuz parcat în sălbăticie, care nu era foarte sigur. Prin urmare, a fost în cele din urmă îndepărtat de un elicopter al armatei americane.

On the Road (r. Walter Salles, 2012)

Foto: csfd

Un alt film al regizorului este o adaptare a Bibliei Beatnik scrisă de Jack Kerouac. Road-filmele sunt adesea despre prietenii, pentru care scopul important nu este călătoria. Același lucru este valabil și pentru Sala și Dean. Ei călătoresc prin America și se bucură de un sentiment absolut de libertate și eliberare.

Personajul alter ego-ului lui Kerouac, Sala, urma să fie interpretat inițial de Johnny Depp. Dar el a respins rolul în anii 1990. Din dragoste pentru carte, actrița Kristen Stewart a acceptat un onorariu mai mic de 200.000 de dolari.

Wild (r. Jeam-Marc Vallée, 2014)

Foto: csfd

Un stil de viață impulsiv, un eveniment tragic și relațiile nereușite ale lui Cheryl au determinat o schimbare radicală în viața ei. Cu toate acestea, călătoria prin sălbăticie nu este ușoară. O așteaptă un traseul alpin de 1770 km prin Pacific Crest Trail – cel mai greu, cel mai lung și cel mai sălbatic traseu din America. Cu toate acestea, lungimea totală a PCT este de 4200 km.

Știați că acest traseu duce prin 25 de păduri naționale și 7 parcuri naționale? Adevărata Cheryl Strayed a jucat rolul șoferului mașinii pe care Reese Whitherspoon l-a prins din urmă în film.

Captain Fantastic (r. Matt Ross, 2016)

Foto: csfd

Un tată ciudat, carismatic și relativ despotic, portretizat de Vigg Mortensen, își crește cei 6 copii într-un stil intelectual-hedonist. Adânc în pădure și în afara civilizației, viața lor amintește de o tabără de vară.

Dar ce se întâmplă dacă trebuie să-și părăsească zona de confort și să se confrunte cu capcanele lumii obișnuite?

Green Book (r. Peter Farrelly, 2018)

Foto: csfd

Este obișnuit ca albii din anii 1960 să lucreze ca șofer și bodyguard într-un turneu cunoscut în Statele Unite ale unui pianist afro-american? Filmul câștigător de Oscar, Green Book, reflectă mulți ani de arhetipuri și prejudecăți. Doi bărbați împotriviți și încăpățânați caută o modalitate de a se înțelege.

Nomadland (r. Chloé Zhao, 2020)

Foto: csfd

Chloé Zhao a devenit primul regizor laureat al Oscarului de origine non-albă și a doua femeie care a primit Osacar pentru regie, după Kathryn Bigelow. Dar nu a fost singurul Oscar pentru acest film. Frances McDormand l-a câștigat și ca personajul principal al nomadului lui Fern.

Unde puteți viziona aceste filme online și gratuit? Încercați unul dintre aceste 10 sfaturi.