10 destinații de vacanță superbe și sigure

Sursa foto: piqsels.com

Trecem printr-o perioadă complicată în care restricțiile de călătorie sunt tot mai multe iar posibilitățile de a pleca într-o vacanță frumoasă și relaxantă se reduc pe zi ce trece. Chiar și în acest context nefavorabil există în Europa destinații turistice sigure și agreabile unde poți să petreci un concediu ca pe vremuri, alături de prieteni și familie.

Iată care sunt cele mai bune sugestii de locuri unde poți să te distrezi și să te relaxezi într-un cadru natural de vis:

Lucerna – Elveția

Considerat cel mai frumos oraș din Elveția, Lucerna este o destinație superbă și sigură unde natura îți oferă un spectacol minunat. Situat lângă muntele Pilatus, unul dintre masivii Alpilor Bernezi, acest oraș pitoresc impresionează prin varietate și frumusețe: burgul medieval, podurile de flori, bisericile și casele cu arhitectură unică și lacul Lucerne sunt atracții turistice pe care trebuie să le incluzi în itinerariul tău de vacanță din 2021.

Insulele Lofoten – Norvegia

Găsești aici unul dintre cele mai frumoase spectacole naturale din Europa, aurora boreală denumită și ”soarele de la miezul nopții”, dar și ineditele așezări vikinge, o cultură interesantă și oameni ospitalieri. Peisajele montane, farmecul dur al apelor arctice, plajele retrase și micile porturile de pescari compun un tablou turistic unic pe care merită să-l vezi într-o vacanță ieșită din tipare.

Copenhaga – Danemarca

Una dintre cele mai frumoase capitale scandinave care rivalizează cu Amsterdam pentru titlul de Veneția Nordului, Copenhaga este un oraș fascinant unde natura, cultura și istoria oferă un mix turistic unic de castele, case colorate, muzee, trasee nautice și itinerarii pe bicicletă într-o regiune pitorească înconjurată de apele Mării Baltice.

Monte Carlo – Monaco

Micul principat de pe Riviera Franceză este un loc faimos prin lux, celebrități, cazinouri și curse de mașini dar te va uimi prin frumusețile sale naturale și prin varietatea atracțiilor turistice. Catedrala, Palatul Princiar, Muzeul Oceanografic sau clădirea Operei sunt doar câteva dintre clădirile emblematice ale orașului Monte Carlo, capitala principatului și unul dintre cele mai frumoase locuri de pe Coasta de Azur.

Capri – Italia

Una dintre cele mai frumoase insule ale Italiei, Capri este o destinație de vacanță superbă și sigură unde găsești atracții turistice faimoase precum Piazzetta, Anacapri, Biserica San Costanzo, Palatul lui Tiberius, Marina Grande, Grădinile lui Augustus și Grotta Azzurra.  

Acest mic loc muntos din Marea Tireniană situat la intrarea în Golful Napoli își merită pe deplin renumele pentru peisajele sale unice, clima blândă și delicioasa gastronomie mediteraneană. Găsești bilete de avion ieftine pentru Italia dus-întors pe toată durata anului, așa că mergi în vacanță la Capri, ca să te bucuri de un sejur de vis. 

Algarve – Portugalia

Algarve este regiunea cea mai sudică din Portugalia și una dintre cele mai frumoase zone costiere din Europa. Te așteaptă aici stațiuni turistice superbe și diverse oportunități de distracție: sporturi nautice, croaziere, cursuri de golf, excursii la castele și parcuri naturale, plimbări prin orașul vechi sau pe plaje și lagune de nisip unde poți admira stâncile stranii sculptate de apă și vânt. 

Ljubljana – Slovenia

Capitala Sloveniei are un farmec aparte ce amintește de Praga dar este un loc mai intim cu o atmosferă barocă și o viață veselă. Tradiția și modernitatea se completează într-un mod interesant la Ljubljana, iar o vacanță în acest burg aflat la răscrucea dintre culturile germanice, latine şi slave este o experiență fascinantă. 

Kotor – Muntenegru

Golful Kotor este Poarta Mării Adriatice și totodată cel mai sudic fiord al Europei. Descoperi aici un cadru natural de vis cu munți care se înalță direct din mare și orașe medievale cu cetăți și castele superbe. Sporturile nautice, plajele sălbatice și excelenta bucătărie mediteraneană fac din Kotor o destinație turistică preferată în anul 2021.

Helsinki – Finlanda 

Capitala Finlandei este un mix interesant de culturi și păstrează atmosfera orașelor rusești precum Sankt Petersburg la care adaugă farmecul specific porturilor baltice. European prin excelență, Helsinki te va cuceri prin culoare, bună dispoziție și o largă varietate de obiective turistice, de la cetatea Suomenlinna, insulele care înconjoară orașul ca niște mici muzee în aer liber până la plajele din Golful Finlandei.

Alege locurile preferate dintre aceste destinații de vacanță superbe și sigure, ca să te bucuri de un concediu reușit în anul 2021, alături de cei dragi.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.