Ziua frumoasă a româncelor la Roland Garros. Andreea Mitu și Irina Begu merg mai departe

Australian Open 2019
Irina Begu. Foto: (Wikimedia Commons)

Irina Begu, cap de serie 30 la turneul de Grand Slam de la Paris, a zdrobit-o pe croata Ana Konjuh, scor 6-2, 6-0, în timp ce Andreea Mitu a detonat bomba zilei, eliminând-o pe Karolina Pliskova (Cehia, 12), după un meci splendid, scor 2-6, 7-6 (5), 6-4.

Irina Begu a cedat doar două game-uri în fața tinerei Ana Konjuh, locul 93 mondial, și se pregătește de confruntarea cu cehoaica Petra Kvitova, a patra favorită la Roland Garros.

Cele două s-au mai întâlnit o singură dată, în urmă cu câteva săptămâni, pe zgura de la Madrid, în sferturile de finală. A câștigat Kvitova, cu 7-5, 6-3, ea reușind să câștige și turneul din capitala Spaniei. La Paris, puternica cehoaică nu a strălucind, reușind două victorii chinuite cu australianca Marina Erakovici și iberica Silvia Soler Espinosa.

Dacă succesul de azi al Irinei Begu era așteptat, puțini îi dădeau șanse Andreei Mitu în fața Karolinei Pliskova, jucătoare aflată foarte aproape de Top 10 WTA. Cehoaica a folosit artileria grea în primul set, pe care și l-a adjudecat fără mare dificultate. În manșa secundă, Andreea a evoluat mult mai curajos, reușind numeroase lovituri câștigătoare, și s-a impus în tie-break.

Cei 15 ași reușiți în meci de Pliskova nu au fost de ajuns în decisiv, când Andreea a preluat complet inițiativa și a obținut una dintre cele mai mari victorii din carieră. Românca de pe locul 99 în lume a avut 25 de șanse de break în fața unei jucătoare cu un serviciu excelent, iar duelul următor, cel cu italianca Francesca Schiavone se anunță a fi extrem de interesant.

Andreea Mitu a câștigat primul meci în circuitul WTA în urmă cu doar câteva luni  (prosport.ro)
Andreea Mitu a câștigat primul meci în circuitul WTA în urmă cu doar câteva luni (prosport.ro)

În vârstă de 34 de ani, Francesca Schiavone este una dintre cele mai experimentate jucătoare din circuitul mondial. Este și o fostă campioană la Roland Garros, în 2010, iar azi a trecut de o altă fostă câștigătoare a competiției, rusoaica Svetlana Kuznețova, a 18-a jucătoare a lumii, după o partidă de mare luptă, scor 6-7 (13), 7-5, 10-8.

Andreea Mitu, care este cu 11 ani mai tânără decât adversara ei din turul 3, nu câștigase, până acum câteva zile, niciun meci pe tabloul principal al unui turneu de Grand Slam.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: