Cum a reușit Poliția să reducă la zero numărul morților pe DN1- Comarnic-Azuga-Bușteni

Trafic DN 1

Pasarelele pietonale amplasate pe DN 1, pe tronsonul Comarnic-Azuga-Bușteni, din august 2013, au salvat viața a zeci de persoane.

Astfel, anul trecut, pe acest tronson, numărul accidentelor grave de circulație a fost redus semnificativ și nicio persoană nu și-a pierdut viața în accidente rutiere, în zonele sistematizate.

“La finalul anului 2014, pe segmentul de drum amintit, s-a constatat o diminuare cu peste 30% a numărului de accidente rutiere grave, față de anul 2013, numărul răniților fiind, de  asemenea, redus cu 33%”, au anunțat reprezentanții Poliției Române.

Ca să reducă numărul victimelor și al accidentelor de circulație, produse pe tronsonul Comarnic-Azuga-Bușteni, în august 2013, Ministerul Afacerilor Interne a hotărât să implementeze “soluții tehnice provizorii”.

Atunci au fost montate  patru pasarele pietonale, una în Comarnic, două în Buşteni şi una în Azuga, care au permis desfiinţarea a şapte treceri de pietoni din cele trei staţiuni.

Totodată, au fost montate separatoare de sens, au fost semaforizate principalele intersecții și trecerile pentru pietoni din stațiunea Bușteni, iar în localitatea Sinaia, au fost amenajate două sensuri giratorii.

“Datorită sistemului tehnic implementat a fost eliminată una din principalele cauze de producere a accidentelor, respectiv nerespectarea priorității de trecere a pietonilor de către conducătorii de vehicule. În paralel, un rol important în reducerea numărului de accidente rutiere, l-a avut suplimentarea numărului de polițiști care au acționat în special la sfârșit de săptămână și de sărbătorile legale”, după cum au anunțat reprezentanții Poliției Române.

Potrivit acestora, din anul 1999 şi până în 2013, în localităţile Comarnic, Buşteni şi Azuga au avut loc 323 de accidente în urma cărora au rezultate 465 de victime, dintre care 51 de persoane decedate.

Recomandarea editorilor greatnews.ro:

Mașină fără șofer, cu 100 km/h pe autostradă. Românul ce conducea de pe bancheta din spate, căutat de poliție

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.