Zece alimente pe care nu ar trebui să le ții în frigider

Unele alimente nu ar trebui ținute în frigider decât în anumite condiții
Unele alimente nu ar trebui ținute în frigider decât în anumite condiții

Indiferent de ceea ce vi s-a spus despre frigider și proprietățile sale de a păstra prospețimea alimentelor, unele produse nu ar trebui ținute în interiorul acestuia.

Iată o listă de zece alimente care nu ar trebui ținute la frigider, potrivit jurnaliștilor englezi de la The Independent.

1. Roșiile

Dacă țineți roșiile în frigider, le opriți procesul de coacere și, automat, le reduceți semnificativ gustul.

2. Cartofii

Cartofii ținuți la firgider își pot schimba compoziția chimică. Astfel, amidonul se poate transforma în zahăr. Acest lucru poate duce la schimbarea texturii cartofilor, iar gustul acestora când sunt gătiți ar putea fi mai dulce.

3. Ceapa

Țineți cepele în frigider doar dacă vreți să le creșteți durata de viață. În orice alt caz, ceapa ar trebui ținută într-un loc răcoros și uscat.

4. Pâinea

Înghețarea unei pâini va amâna procesul de uscare, însă dacă țineți pâinea la frigider creșteți cu mult rata de dezvoltare a mucegaiului. Temperatura scăzută ajută amidonul să se cristalizeze mai rapid, iar pâinea va deveni tare și uscată.

5. Bananele

Banalele coapte pot fi ținute în frigider pentru a fi păstrate mai mult timp, însă ar trebui să evitați să puneți banane necoapte în frigider. Banalele provin dintr-un climat cald, tropical și nu dispun de vreo metodă de apărare împotriva frigului.

6. Usturoiul

Dacă țineți usturoiul în frigider, în special într-o pungă de plastic, ajutați foarte mult la dezvoltarea mucegaiului. Usturoiul ar trebuit ținut într-un loc răcoros și întunecat, însă nu în frigider.

7. Uleiul

Dacă țineți uleiul în frigider, îi afectați consistența, iar apoi nu îl veți mai putea folosi la gătit.

8. Cafeaua

Pe lângă faptul că își pierde din aromă, cafeaua absoarbe și alte mirosuri din frigider, fapt care îi schimbă complet gustul.

9. Pepenii

Țineți în frigider doar pepenii pe care i-ați desfăcut. Până atunci, țineți-i afară, unde antioxidanții nu sunt afectați de frig.

10. Mierea

Răcoarea din frigider va crește rata cristalizării, iar mierea se va întâri.

Reduceri eMAG frigidere. Cele mai bune oferte