Yahoo s-a vândut unei companii de telefonie mobilă

Mai multe companii au fost interesate de achiziționarea companiei Yahoo!. Au făcut oferte Verizon, AT&T și Comcast. De asemenea, Microsoft ar fi fost interesată să facă împrumuturi investitorilor care vor să cumpere Yahoo!.

Astăzi a fost anunțat oficial cumpărătorul diviziei operaționale Yahoo. Este vorba despre Verizon Communications, cel mai mare operator de telefonie mobilă din Statele Unite. Tranzacția este în valoare de 4,83 miliarde de dolari.

Potrivit presei de peste Ocean, Verizon vrea să combine operațiunile Yahoo cu cele ale AOL, companie pe care a cumpărat-o cu 4,4 miliarde dolari, anul trecut.

„Yahoo este o companie care a schimbat lumea și va continuar să facă același lucru prin unirea sa cu Verizon și AOL”, a transmis CEO Yahoo, Mariss Mayer, printr-un comunicat de presă.

2015 a fost un an foarte slab pentru compania Yahoo, care a raportat pierderi de peste 4,3 miliarde de dolari.

În ultimii ani, acționarii au acuzat-o pe șefa companiei, Marissa Mayer, de proastă organizare și de faptul că a investit foarte mulți bani în aplicații și idei care nu s-au bucurat de succes.

De asemenea, compania americană anunțase în urmă cu câteva luni că vrea să renunțe la 15% din personalul său, adică la nouă mii de oameni și își va închide birourile din cinci locații diferite.