FOTO: Theophilos Papadopoulos/Flickr (creative commons)

Ploile încep să se restrâng treptat, iar Soarele își va face din nou apariția pe cer. De săptămâna viitoare, vremea se încălzește și vor fi temperaturi care depășesc 28 de grade Celsius. De exemplu, marți, în Câmpia de Vest, vor fi 30 de grade.

Meteorologii spun că în septembrie temperaturile medii lunare se vor situa peste norme în sud-estul, sudul şi local în vestul ţării, iar în celelalte regiuni pot fi apropiate de mediile multianuale.

Specialiştii spun că nici precipitaţiile nu ne vor da mari bătăi de cap acestea având o tendinţă spre deficit în majoritatea regiunilor, exceptând centrul şi nordul ţării unde pot fi apropiate de mediile climatologice.

De asemenea, și în octombrie va fi mai cald decât în mod normal în sud-est şi local în sudul şi vestul teritoriului, iar în restul regiunilor temperaturile medii lunare se vor încadra în normalul perioadei. Cât priveşte precipitaţiile, acestea vor prezenţa valori apropiate de mediile multianuale în majoritatea regiunilor, iar în centrul, nordul şi local în vestul ţării acestea vor avea o tendinţa de excedent.

Recomandările editorilor GreatNews: 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.