Voluntarii au construit un nou refugiu în Munții Făgăraș, pe unul dintre cele mai dificile trasee din Carpați

Foto: Asociația Montană Carpați (Facebook)

Asociația Montană Carpați a ridicat un nou refugiu în Munții Făgăraș, între Vârfurile Negoiu și Scara, cu ajutorul a 30 de voluntari, anunță organizația într-un comunicat de presă.

Pereții noului refugiu au fost transportați cu un elicopter în mai multe ture, de la Dunca.

„I-am unit apoi ca pe niște piese de puzzle foarte grele la peste 2.000 metri altitudine și am bătut nenumărate cuie și șuruburi în el, ca să fie trainic.

În ultimii doi ani am tot plănuit la el și am depășit împreună diferitele obstacole – de la cele financiare, legate de transport sau de ce materiale vom folosi -, așa că a fost copleșitor pentru noi să-l vedem, în sfârșit, înălțându-se și contribuind la o infrastructură montană mai sigură”, au anunțat reprezentanții asociației.

Refugiul este montat în Șaua Scara, aproape de unul dintre cele mai dificile segmente din creasta Munților Făgăraș – Custura stâncoasă și îngustă a Sărății, spre Vârful Negoiu (2.535 metri) – și va putea fi folosit din luna august.

„O parte dintre noi suntem încă în creastă, lucrăm la finisaje exterioare sau interioare, în scurtele ferestre de vreme bună pe care le prindem. Primele nopți cu odihnă în refugiu au fost binevenite echipei, însă mai e de muncă – va urma și etapa îmbrăcării lui în tablă și asamblarea panourilor fotovoltaice. Așa că dacă vrei, și poți să bați și tu un cui la scara, ne încurajează orice donație!”, a mai transmis Asociația Montană Carpați.

refugiu munții făgăraș
Foto: Asociația Montană Carpați (Facebook)

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.