Trasee mai sigure în Parâng. Voluntarii inimoși au refăcut zeci de kilometri de creastă

voluntar în carpați
Anul trecut, voluntarii AMC au refăcut traseele turistice din Munții Lotrului. Foto: Andreea Dogar

Zeci de kilometri de traseu montan din Masivul Parâng au fost remarcați de voluntari în cadrul unei acțiuni organizate de Asociația Montană Carpați în perioada 23 – 28 iunie, se arată într-un comunicat de presă al organizației remis GreatNews.

Voluntarii au montat peste 40 de stâlpi indicatori pe toată lungimea crestei, au ridicat momâi și lespezi ca suport pentru marcaje și au revopsit marcajele astfel încât acestea să fie mai vizibile pentru drumeți.

Voluntarii au refăcut astfel traseul marcat cu Bandă Roșie (creasta principală) între Curmătura Oltețului și Vârful Parângul Mare, pe o lungime de circa 20 de kilometri.

Acțiunea din Masivul Parâng a fost organizată de Asociația Montană Carpați în colaborare cu Serviciul Public Judeţean Salvamont și Salvaspeo Gorj. Cazarea voluntarilor s-a făcut gratuit la Baza de Salvare Salvamont Gorj de la Rânca. Aceasta a fost prima etapă a programului „Voluntar în Carpați” din 2015.

Unul dintre obiectivele pe termen lung ale Asociației Montane Carpați este de a reface toate traseele de creastă (marcate cu Bandă Roșie) din Carpații românești.

În perioada 13-26 iulie 2015, proiectul „Voluntar în Carpați 2015” va cuprinde următoarele acțiuni:

* Între 17 și 19 iulie va avea loc refacerea monumentului de pe Vârful Negoiu (Munții Făgărașului). Detalii găsiți AICI;

* Între 23 și 26 iulie va avea loc acțiunea de remarcare din zona Mezea-Oticu (traversarea din Munții Iezer-Păpușa în Munții Făgărașului). Detalii găsiți AICI.

voluntar în carpați
În 2014, voluntarii AMC au montat stâlpi indicatori în Munții Lotrului. Foto: Andreea Dogar

Cei care doresc să se alăture acțiunilor „Voluntar În Carpaţi 2015” o pot face în calitate de voluntari la acțiunile pe teren sau în calitate de colaboratori ai echipei de organizare, sponsori, parteneri (logistică, media, parteneri locali).

Cei interesați pot trimite un e-mail la asociatie@carpati.org sau se pot înscrie în baza de date a voluntarilor AMC.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Reduceri eMAG de până la 70% la toate produsele
Locuri de muncă în vânzări, în Germania și Austria. Contract legal, încheiat direct cu angajatorul
Mari reduceri la televizoare Samsung, la eMAG
Locuri de muncă în fabrici din Germania și Olanda. Salariile ajung la 2.700 de euro