Voința uriașă a unei maratoniste. S-a prăbușit și s-a târât 50 de metri până la linia de sosire

maraton
Tânăra maratonistă s-a târât pe ultimii 50 de metri. Foto: Captură YouTube

O alergătoare din Kenya s-a târât până la linia de sosire după ce s-a prăbușit cu 50 de metri înainte de finiș, la maratonul organizat în Austin, Texas, Statele Unite ale Americii, relatează BBC.

Hyvon Ngetich conducea cursa în momentul în care s-a prăbușit. Tânăra în vârstă de 29 de ani a refuzat scaunul cu rotile adus de echipa de asistență medicală și a continuat să meargă în genunchi până la final. Ea a fost încurajată de pe margine de echipa de medici, dar și de spectatori.

În ciuda problemelor, Hyvon Ngetich a reușit să termine cursa pe locul al treilea, cu un timp de 3:04:02.

„Asta este ceea ce numim curaj. Excelentă performanță, să se târască pe ultimii 50 de metri. Acesta este curajul… a reușit”, a spus un comentator sportiv care a urmărit cursa de maraton.

„Când alergi, trebuie să mergi mereu înainte”

Chiar dacă nu a câștigat competiția pe care a condus-o cea mai mare parte din timp, tânăra Ngetich este celebrată în întreaga lume datorită felului în care a trecut linia de sosire, refuzând să abandoneze competiția, relatează npr.org.

„Când alergi, trebuie să mergi mereu înainte”, a povestit maratonista pentru televiziunea locală KEYE, după terminarea cursei. Ea a mai spus că nu-și amintește ultimii 2 kilometri din maraton și nici momentul în care a trecut linia de sosire.

„Nu am mai văzut niciodată așa ceva”, a povestit și Jon Conley, directorul competiției, pentru CBS News.

Cea care a câștigat competiția a fost Cynthia Jerop, cu timpul 2:54:21. Ngetich a terminat 10 minute mai târziu, la doar 3 secunde diferență de locul al doilea. Datorită voinței uriașe de care a dat dovadă, organizatorii maratonului au crescut premiul în bani pentru locul al III-lea, aducându-l la egalitate cu cel pentru locul al II-lea.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Povestea româncei care a fost desemnată „cea mai bună asistentă” din Anglia
Campanie pe Facebook, pentru consumul de produse locale
O nouă ofertă extraordinară: 9,99 euro biletul de avion pe ruta Bucureşti–Bruxelles

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.