Viitorul e deja aici. Primele taxiuri aeriene devin realitate

Sursa: skytran.com

Taxiurile aeriene produse de compania SkyTran, care funcționează cu ajutorul magnetismului, vor începe să fie testate în orașul Tel Aviv din Israel, relatează CNN.

Sistemul de tranzit aerian conceput de companie este alcătuit din mai multe vehicule asemănătoare cu niște capsule, care alunecă magnetic pe niște șine suspendate la 6 – 9 metri deasupra solului.

Compania SkyTran din Mountain View, California, SUA, lucrează la dezvoltarea sistemului de 5 ani. Proiectul pilot va fi lansat în Tel Aviv la sfârșitul lunii octombrie. O rețea lungă de 275 de metri va fi instalată într-un complex al Israel Aerospace Industries, cea mai importantă fabrică producătoare de sisteme aeriene din Israel, care va dezvolta taxiurile zburătoare în parteneriat cu SkyTran.

Sistemul SkyTran folosește tehnologia cu levitație magnetică pentru a mișca mașinile.

În prima fază, o singură mașină va merge pe șine. Într-un astfel de vehicul, care poate circula cu aproape 100 de km / oră, încap 4 persoane. Compania SkyTran speră însă să includă mai multe mașini în proiectul pilot.

Dacă rezultatele proiectului pilot vor fi bune, SkyTran vrea să extindă sistemul de transport în alte 3 orașe din Israel și din SUA până în anul 2018.

Foto: skytran.com
Sursa: skytran.com
skytran
Sursa: skytran.com
skytran-00
Sursa: skytran.com
skytran-01
Sursa: skytran.com
skytran-04
Jerry Sanders și vehiculul conceput de SkyTran. Sursa: skytran.com

Jerry Sanders, directorul companiei SkyTran, a explicat că acest sistem aerian de transport este mai ieftin și mai ușor de construit decât căile ferate și metrourile. În plus, este și mai prietenos cu mediul înconjurător.

Potrivit acestuia, un sistem de transport subteran costă între 100 de milioane și două miliarde de dolari pe kilometru, în timp ce sistemul SkyTran costă 8 milioane de dolari pe kilometru, iar capsulele aeriene între 25.000 și 30.000 de dolari fiecare.

Sistemul SkyTran are o structură bazată pe oțel și aluminiu. Sanders a mai arătat că sistemul poate fi asamblat și instalat în doar câteva zile.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Transport revoluționar. O distanță București – Cluj, în 20 de minute
Călătorii ieftine în România. Transport mult mai ieftin decât trenul, autobuzul și maxi taxi
A fost inventată mașina de spălat care funcționează fără electricitate

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.