Victorie senzațională la Roma. Irina Begu a învins o jucătoare din elita tenisului mondial

Australian Open 2019
Irina Begu. Foto: (Wikimedia Commons)

După sfertul de finală atins la Madrid, când a fost oprită de Simona Halep, Irina Begu pare să fie în formă maximă și la Roma, turneu care prefațează turneul de Grand Slam de la Roland Garros.

Irina-Camelia Begu (locul 35 WTA) pierduse toate cele cinci partide cu bielorusa Victoria Azarenka, dublă câștigătoare la Australian Open și a patra favorită a importantului turneu de la Roma.

Bucureșteanca în vârstă de 25 de ani a jucat splendid în fața fostului lider WTA și s-a impus cu un scor clar: 6-3, 6-2. Chiar dacă Azarenka nu s-a prezentat pe zgura din capitala Italiei în cea mai bună condiție fizică, acest lucru nu ia deloc din meritele Irinei, care a eliminat o jucătoare din Top 10 și la Madrid: pe iberica Garbine Muguruza.

Begu a lovit exact și puternic, exasperând-o pe vulcanica Azarenka cu execuțiile sale câștigătoare. Succesul de azi este unul dintre cele mai importante din cariera româncei.

În turul trei, Irina-Camelia Begu va încrucișa racheta cu noua senzație a tenisului rusesc: Daria Kasatkina, care n-a cedat niciun set în primele două partide. Românca a mai trecut de o rusoaică la Roma, scor 6-3, 6-0 cu Margarita Gasparyan.

Simona Halep (n.r. – calificată direct în turul 2) a ieșit din cursa pentru trofeu la primul hop, cedând în trei seturi în fața unei alte Daria – australianca de origine rusă Gavrilova. Constănțeanca de pe locul 5 în lume a făcut un turneu splendid la Madrid, bifând primul titlu al sezonului, însă a venit obosită din Spania și nu i-a făcut față energicei adversare de aseară.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: