Victorie mare pentru Monica Niculescu. E în semifinale la Nottingham!

Monica Niculescu (wtatennis.com)
Monica Niculescu a încheiat sezonul 2016 cu un titlu în Luxemburg (wtatennis.com)

Cu toate că nu dispune tocmai de un serviciu puternic, românca Monica Niculescu a făcut azi pasul către semifinalele turneului de la Nottingham, care se dispută pe iarbă, o suprafață foarte rapidă.

Monica Niculescu (27 de ani) a învins-o azi, în trei seturi, scor 6-2, 2-6, 6-2, pe favorita locală, britanica Johanna Konta.

Este a treia victorie pentru românca de pe locul 52 în lume, care va urca cel puțin 9 poziții în clasament după turneul de la Nottingham, unde organizatorii pun la bătaie premii de 250.000 de dolari.

Înaintea succesului de azi, Monica Niculescu le-a mai învins și pe Varvara Lepchenko (SUA, cap de serie 3) și Olga Govorțova, din Belarus.

În meciul decisiv pentru finală, jucătoarea din Slatina o va întâlni pe principala favorită, poloneza Agnieszka Radwasnka, care a câștigat singurul duel direct de până acum, la Linz, în urmă cu aproape șase ani, scor 6-4, 6-2.

Monica Niculescu a disputat patru finale în carieră, câștigând două titluri WTA, la Florianopolis, în Brazilia, și la Guangzhou, în China, ambele pe ciment.

De cealaltă parte, Agnieszka Radwanska are 14 trofee în palmares.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: