Ponta e acuzat de spălare de bani. Procurorii l-au plasat sub control judiciar

Victor Ponta FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews
Victor Ponta FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews

13:10. Victor Ponta este acuzat că, în calitate de președinte al PSD, ar fi primit 220.000 de euro de la Sebastian Ghiță pentru a organiza vizita în România a unei „personalități politice străine”. Dimineață, Sebastian Ghiță spunea că ar fi vorba despre Tony Blair.

Potrivit Digi24, prin mediatizarea întâlnirilor cu Tony Blair, Victor Ponta ar fi câștigat capital politic înainte de alegerile parlamentare din 2012. În schimbul banilor, Sebastian Ghiță ar fi fost confirmat candidat într-un colegiu eligibil la parlamentare.

12:45. Procurorii l-au plasat sub control judiciar pe Victor Ponta. Printre altele, fostul premier nu are voie să părăsească țara și trebuie să treacă pe la secția de poliție de care aparține, periodic, după un program stabilit de anchetatori. De asemenea, Victor Ponta nu are voie nici să dea declarații în presă cu privire la acest dosar în care este anchetat.

Știrea inițială


Fostul prim ministru Victor Ponta a fost chemat la DNA Ploiești pentru a da declarații într-un nou dosar penal. Potrivit unor surse Realitatea TV, fostul premier ar fi primit o sumă de bani pentru a sprijini la alegerile parlamentare din 2012 un anumit politician, pentru ca acesta să candideze într-un colegiu în care ar fi avut șanse să câștige.

Jurnaliștii de la Digi24 spun că în dosar este vehiculat numele fostului premier britanic Tony Blair. Banii ar fi venit de la o o persoană care acceptat să dea o sumă de bani pentru organizarea acestei întâlniri, în schimbul candidaturii într-un colegiu eligibil la alegerile parlamentare din 2012. În martie 2012, fostul premier britanic Tony Blair a participat la o conferință organizată de PSD.

În această dimineață la DNA Ploiești a venit și deputatul Sebastian Ghiță, citat în același dosar, însă a spus că nu i s-a comunicat în ce calitate a fost chemat. „Nu știu exact toate acuzațiile, totuși, știu că în dosarul acesta este vehiculat numele fostului prim-ministru al Marii Britanii Tony Blair. Vom vedea exact despre ce este vorba”, a spus Sebastian Ghiță, aflat la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Este al doilea dosar în care fostul premier este suspectat de corupție, după Rovinari-Turceni, dosar aflat în faza de judecată.

Victor Ponta a fost trimis în judecată de DNA pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracţiuni), complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, şi spălarea banilor, fapte săvârşite în calitate de avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat „Ponta Victor-Viorel”.

În dosar mai sunt trimişi în judecată senatorul Dan Şova, avocat coordonator al Societăţii Civile de Avocaţi „Şova şi Asociaţii”, Laurenţiu Ciurel, la dată faptelor director general al SC Complexul Energetic Rovinari SĂ, Dumitru Cristea, la dată faptelor director general al Complexului Energetic Turceni, şi Octavian Laurenţiu Graure, la dată faptelor director economic al Complexului Energetic Turceni.

Procurorii susţin că, în perioada octombrie 2007 – decembrie 2008, Victor Ponta, prin cabinetul individual de avocatură, a obţinut de la SCA „Şova şi Asociaţii” suma de peste 181.000 lei, pentru presupuse activităţi efectuate în conlucrare, dar care, în realitate, nu s-au efectuat.

Dacian Cioloș a zburat la clasa Economic și a refuzat invitația stewardesei de a merge la Business

https://greatnews.ro/psd-e-razboi-cu-elevii-lui-victor-ponta-ce-ati-facut-rusia-domnule/