Victor Ponta va rămâne fără titlul de doctor

Victor Ponta a plagiat. Foto: Pagina de Facebook Victor Ponta
Victor Ponta a plagiat. Foto: Pagina de Facebook Victor Ponta

Contestația depusă de Victor Ponta la decizia de retragere a titlului de doctor a fost respinsă de Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor Diplomelor şi Certificatelor Universitare.

Astfel, fostul premier al României va rămâne fără titlul de doctor, decizia consiliului urmând să ajungă la ministrul Educației pentru a fi semnată.

Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis să mențină raportul comisiei de analiză, care a constatat că Victor Ponta a plagiat teza de doctorat. De asemenea, forul a propus retragerea titlului de doctor.

Mircea Dumitru, ministrul Educației, a declarat, încă de la preluarea mandatului, că va semna retragerea titlului de doctor în cazul lui Victor Ponta, fostul premier al României.

Scandalul plagiatului a început în iunie 2012, când revista Nature anunța că Victor Ponta ar fi copiat mai multe secțiuni ale tezei sale de doctorat în drept din 2003 din publicații anterioare, fără să precizeze sursele.

Câteva zile mai târziu, Comisia de Etică din cadrul Universităţii Bucureşti a decis în unanimitate că este vorba de plagiat, descoperind pasaje copiate în 115 din cele 297 de pagini ale tezei.

Chiar și așa, Consiliul Național de Etică a decis că Ponta nu a plagiat. La sfârșitul lunii trecute, CNATDCU a decis în data de 30 iunie să recomande Ministerului Educaţiei retragerea titlului de doctor lui Victor Ponta, fapt contestat de fostul prim-ministru.

Chiar dacă a pierdut contestația și va rămâne, fără titlul de doctor, Victor Ponta poate duce cazul în instanță.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Parcare revoluționară într-un oraș din România
Se dezvoltă primele două orașe inteligente din România
Mamaia 2016: Povestea porcului tăiat pe plajă