Parcare revoluționară într-un oraș din România

FOTO: Newspascani.com
FOTO: Newspascani.com

O parcare unică în România a fost construită la Roman, de o firmă din Pașcani. Aceasta are avantajul că poate fi mutată oriunde sunt zone aglomerate și, fiind modulară, poate fi extinsă în funcție de necesități, potrivit Digi24.

Parcarea modulară din Piața Centrală din Roman a costa aproximativ 1,2 milioane de lei. „Se poate suplimenta prin aducerea a noi module de parcare și prin relocarea ei”, a declarat managerul proiectului, Cătălin Dumbravă.

Se întinde pe o suprafaţă de 1.110 mp, cu parter şi etaj, având o capacitate de 49 locuri de parcare şi 3 stand by.

Municipalitatea din Roman a decis să facă o astfel de parcare supraterană, după ce s-a constatat că în zona respectivă sunt mai multe pivnițe vechi de sute de ani, iar construcțiile subterane nu erau recomandate.

„Structura anterioară s-a confruntat cu o serie de surpări, una dintre cauze posibil să fie un astfel de beci. Însă în prezent structura pe care noi am dezvoltat-o asigură o utilizare în siguranță pentru publicul ce accesează acest serviciu”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Roman, Constantin Cudar, pentru Digi24.

Parcarea în timpului zilei costă 1 leu pe oră, iar pe timpul nopții e gratis. Reprezentanţii administraţiei locale spun că vor lua în calcul această varianta dacă găsesc locuri unde ar putea fi amplasate astfel de parcări.

giphy (1)

giphy