Vești bune la sfârșit de an: Salariul minim va crește la 1.250 de lei pe lună

Dacian Cioloș are un nou proiect politic: România 100
Dacian Cioloș are un nou proiect politic: România 100

Guvernul a decis creșterea salariului minim la 1.250 de lei, începând cu 1 mai 2016, dar și indexarea automată a acestuia în funcție de coșul minim și de inflație – o cerință a sindicatelor.

Guvernul a propus proiectul de hotărâre care prevede majorarea în această dimineaţă. Salariul minim va rămâne la 1.050 de lei în primele patru luni ale anului viitor.

Bogdan Hossu, președintele Cartel Alfa, a precizat că documentul transmis de Guvern nu face nicio discriminare pentru sectorul bugetar, astfel – salariul minim garantat în plată reprezintă salariul minim plătit bugetarilor și nu salariul de încadrare.

În această după amiază, Consiliul Economic şi Social (CES) se va reuni pentru a aviza proiectul de hotărâre al Guvernului.

Negocierile dintre sindicate, patronate și Ministerul Muncii par să fi dat roade, după ce au existat mai multe momente de impas, iar sindicatele amenințaseră cu proteste începând cu 15 ianuarie.

Potrivit reprezentanţilor Inspecţiei Muncii, în 11 decembrie erau 1.402.329 de angaţi cu salariu minim de 1.050 de lei şi 129.950 cu salariul de 1.200 de lei, scrie Mediafax.

Această majorare urmează să fie adoptată de Guvern în ședința de mâine.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: