Veşti bune în 2012: DeLonghi, Bosch, Arctic îşi extind afacerile în România. Fabrica de Arme din Cugir angajează 500 de oameni

bosch
DeLonghi, Bosch şi Arctic îşi extind afacerile în România, decizie care înseamnă circa 1.000 de locuri de muncă noi pentru români şi mai mulţi bani la bugetul de stat.

Reprezentanţii celor trei mari companii s-au întânit la începutul lunii februarie cu fostul premier Emil Boc, încă în funcţie la acea vreme, pentru a discuta despre aceste intenţii.

DeLonghi şi Bosch vor profita de plecarea Nokia din România şi îşi vor construi noi unităţi chiar în locul halelor care au aparţinut producătorului finlandez. Vorbim de parcul industrial Tetarom III.

Bosch – 77 de milioane de euro şi 300 de locuri de muncă

În timp ce DeLonghi nu a anunţat încă valoarea investiţiei, Bosch a anunţat deja că intenţionează să investească 77 de milioane de euro şi să creeze, în primă fază, 300 de noi locuri de muncă.

Şi reprezentanţii Arctic (parte a grupului Arcelik) au anunţat că intenţionează să îşi extindă capacitatea de producţie prin crearea unei noi linii de fabricaţie. Aceasta ar duce la înfiinţarea a 400 de noi locuri de muncă.

„Toate cele trei firme vor fi sprijinite de guvern prin acordarea de ajutoare de stat în baza prevederilor schemei instituite prin HG 1680/2008, administrată de Ministerul Finanţelor Publice”, a spus Andreea Paul Vass, care, la vremea discuţiilor, îndeplinea funcţia de consilier de stat pe probleme economice al prim-ministrului Emil Boc.

Articol recomandat: Cele mai bune zece vești ale anului 2012

Angajări la Fabrica de Arme din Cugir

Tot în 2012, şi Fabrica de Arme din Cugir doreşte să sporească producţia şi, totodată, să angajeze circa 500 de oameni.

Directorul general al ROMARM, Vasile Crişan, a spus pentru Mediafax că dorinţa de a angaja noi oameni la Cugir vine datorită numeroaselor comenzi de armament venite din străinătate.

Cugir, oraş din Alba cu circa 26.000 de locuitori, are o rată uriaşă a şomajului. Oamenii au fost disponibilizaţi în valuri, din 1990 până astăzi, de la „Uzina Mecanică Cugir”. Dacă, în 1990, numărul de angajaţi al uzinei era de circa 19.000, acum lucrează aici mai puţin de 1.000 de oameni.

Rata şomajului este, atenţie, de peste 50%, în condiţiile în care media la nivel de ţară este de 7,5%.

Dacă ți-a plăcut acest articol, dă-ne un like pe pagina noastră de Facebook.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos: