Veste bună: Se ieftinește apa!

Apa potabilă va avea o rată a TVA-ului mai scăzută (Wikimedia Commons)
Apa potabilă va avea o rată a TVA-ului mai scăzută (Wikimedia Commons)

Guvernul a anunțat că va modifica din nou Codul Fiscal prin ordonanță de urgență, astfel încât, de la 1 ianuarie, taxa pe valoarea adăugată la apă să scadă de la 20 la sută la 9%.

Măsura se va aplica pentru tot consumul, atât casnic, cât și industrial, măsura urmând să aibă un impact de 250 de milioane de lei, spune ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici.

Acesta crede că scăderea cotei TVA la apă va stimula consumul, iar prețurile mai multor produse și servicii vor scădea drept consecință.

Mai mult, Guvernul va reduce și impozitul pe dividende pentru micro-intreprinderi începând cu 1 ianuarie 2016. Acesta va ajunge la 5% cu un an mai devreme decât fusese anunțat inițial.

Micro-intreprinderile vor avea plafoanele majorate de la 65.000 de euro la 100.000 de euro, însă vor fi impozitate diferit, în funcție de numărul de angajați, scrie Digi 24.

Se va păstra impozitul pe venit de 3 procente pentru firmele fără angajați, însă acesta va scădea la 2% dacă firma are un salariat, iar doi angajați duc impozitul la 1%. Salariații, cu normă întreagă sau cu fracție de normă, dar care cumulează împreună o normă întreagă, trebuie păstrați pentru o anumită perioadă, fără întreruperi.

De asemenea, Guvernul va scuti unitățile de învățământ universitar de la plata impozitului pe profit.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: