Vânzările de pe OLX, Okazii și Lajumate.ro, monitorizate de ANAF

Inspectorii Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) monitorizează vânzările de pe site-urile de anunțuri de mică publicitate și le transmit persoanelor fizice care vând constant că trebuie să se înregistreze la autoritățile fiscale.

„Inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) monitorizează activitatea de comerţ electronic a magazinelor online şi a platformelor specializate de vânzări.

De asemenea, inspectorii DGAF investighează activitatea utilizatorilor care desfăşoară activităţi comerciale fără a respecta prevederile legale privind înregistrarea la Registrul Comerţului şi la autoritatea fiscală competentă, precum şi cele referitoare la declararea veniturilor realizate, în vederea plăţii obligaţiilor fiscale aferente”, a răspuns ANAF unei solicitări wall-street.ro.

În urmă cu aproximativ o lună, un bărbat a fost arestat preventiv, iar alte cinci persoane sunt cercetate pentru evaziune fiscală, după ce agenții Fiscului au constatat că aceștia au vândut online zeci de produse electronice pe zi, fără să plătească niciun fel de taxă.

Potrivit agenților ANAF, bărbatul a vândut peste 1500 de produse electronice în mai puțin de doi ani, iar valorea acestora se ridică la aproximativ 1,2 milioane de lei.

Cei care vor să scape de lucrurile pe care nu le mai folosesc sau caută chilipiruri se află în legalitate. Cei care caută să facă profit trebuie să se înregistreze la Registrul Comerțului și la autoritatea fiscală de care aparțin.

Potritiv ANAF, „aceste persoane au obligația declarării veniturilor realizare și a plății obligațiilor fiscale aferente”. Inspectorii antifraudă monitorizează atent utilizatorii site-urilor cu anunțuri.

Dacă acest articol vi s-a părut util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: