Usain Bolt, aur olimpic la 200 de metri. Primele cuvinte după cursă: ”Îmbătrânesc…”

Marele campion jamaican Usain Bolt a cucerit vineri dimineață al optulea său titlu olimpic, după ce s-a impus fără probleme în proba de 200 de metri plat de la Jocurile Olimpice de la Rio.

Bolt a încheiat finala în 19.78 secunde, niciunul dintre rivalii săi nereușind un timp sub 20 de secunde. Pe doi a fost canadianul Andre de Grasse, cu 20.02, iar francezul Christophe Lemaitre a luat medalia de bronz, cu 20.12 secunde.

Final de cursă trist pentru britanicul Adam Gemili, cronometrat tot în 20.12, dar cu trei miimi de secundă mai încet decât Lemaitre.

Este finalul de carieră al lui Usain Bolt pe distanța de 200 de metri, jamaicanul anunțând deja că nu va mai alerga în această probă la Campionatele Mondiale din 2017.

Încă de pe turnantă Bolt era primul, iar problema învingătorului părea rezolvată. Singura întrebare era dacă sportivul poate stabili un nou record mondial în această probă. Însă Usain Bolt nu a reușit să depășească bariera de 19.19 secunde stabilită tot de el, în urmă cu șapte ani, la Campionatele Mondiale.

”Nu am fost deloc mulțumit de timp. Îmbătrânesc, nu mai sunt atât de tânăr și de proaspăt. Sunt însă entuziasmat de această medalie. Este lucrul cel mai important”, a spus Usain Bolt pentru BBC, după cursă. Peste două zile, pe 21 august, jamaicanul va împlini 30 de ani.

Sâmbătă dimineață, la ora 04:35, jamaicanul va lupta și pentru al nouălea său titlu olimpic. La acea oră este programată finala la ștafetă 4X100 de metri. Sunt calificate în finală echipe din Marea Britanie, Brazilia, Statele Unite, Jamaica, Japonia, China, Canada și Trinidad Tobago.

Usain Bolt a cucerit aurul la 100 și 200 de metri de trei ori la ultimele trei ediții de Jocuri Olimpice (Beijing 2008, Londra 2012, Rio 2016). Ștafeta masculină de 4X100 de metri a Jamaicăi a câștigat aurul la Beijing și Londra și așteaptă un aur și la Rio, deși echipa de acum nu pare la fel de bună precum cea de la precedentele ediții ale Jocurilor.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.