Unul dintre cele mai cunoscute site-uri de seriale piratate din România a fost închis

site închis
Mesajul care apare pe site-urile blocate

Mai multe site-uri au fost închise de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Printre ele se află şi serialepenet.ro, un cunoscut portal de filme, informează adevarul.ro.

Pe pagina serialepenet.ro apare acum un mesaj care îi informează pe vizitatori că site-ul a fost sechestrat în conformitate cu prevederile articolului 249 din Codul de Procedură Penală, numele respectiv de domeniu fiind parte a unei cauze penale.

“Acest nume de domeniu este sechestrat în conformitate cu dispoziţiile art. 249 din Codul de procedură penală. Prezentul nume de domeniu face obiectul unei cauze penale”, se arată în mesajul Ministerului Public.

Și alte site-uri au fost sechestrate, ca de exemplu vandsteroizi.ro, top-teleshop.ro, crystalglamour.ro sau steroizii.ro: pe paginile acestora este afișat același mesaj al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Serialepenet.ro era unul dintre cele mai cunoscute site-uri de filme piratate din România. El oferea acces utilizatorilor către filme şi seriale piratate din Statele Unite. De asemenea, site-ul le cerea utilizatorilor o sumă de bani pentru a le oferi acces la filmele încărcate în mod ilegal, mai notează adevarul.ro.

În 2012, postul de televiziune Pro TV a sesizat CNA cu privire la 42 de site-uri care difuzau filme şi seriale fără să respecte legislaţia audiovizualului şi fără să deţină drepturile pentru conţinutul transmis, potrivit capital.ro.

Iată ce spune legea: „Constituie infracţiune şi se pedepseste cu închisoare de la 1 an la 4 ani sau cu amendă de la 2.500 lei la 40.000 lei punerea la dispoziţia publicului, inclusiv prin Internet sau prin alte reţele de calculatoare, fără consimţământul titularilor de drepturi, a operelor ori a produselor purtătoare de drepturi conexe sau de drepturi sui-generis ale fabricanţilor de baze de date ori a copiilor acestora, indiferent de suport, astfel încât publicul să le poată accesa în orice loc sau în orice moment ales în mod individual” (Ordonanţa de urgentă nr. 123 din 01/09/2005 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe: Art. 1398).

Recomandările editorilor GreatNews:

eMAG are mari reduceri la frigidere. Cele mai bune oferte
Locuri de muncă pentru români grijulii în străinătate: Bonă în SUA, îngrijitor de persoane în Marea Britanie
Locuri de muncă la Lidl, în zeci de orașe din țară

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.