Unde va petrece Familia Regală Paștele

Familia Regală a României a anunțat că anul acesta și-a dorit ca, de Paște, să fie alături de cât mai mulți români. Astfel, Principesa Maragareta și Principele Radu vor merge în capitala Republicii Moldova, la Chișinău, alături de românii de peste Prut.

De asemenea, în prima zi de Paște, principele Nicolae va fi la slujba de Înviere de la Catedrala Greco-Catolică din Cluj, iar cea mai mică fiică a Regelui Mihai, Principesa Maria, va fi la Mănăstirea Sinaia.

Principesa Margareta și Principele Radu vor lua Lumină Sfântă de la Catedrala Mitropolitană „Naşterea Domnului”, de la Înalt Preasfinţia Sa Vladimir, Mitropolitul Chişinăului şi al Întregii Moldove.

„Este o ocazie istorică pentru familia noastră. Prima oară când Familia Regală a fost la Catedrala Mitropolitană din Chișinău a fost în 1942, când Regele Mihai și Mama Sa Regina Elena au fost de Paști acolo”, a transmis Casa Regală a României, potrivit Știrile TVR.

Familia Regală a României a început o amplă acțiune de lobby pentru integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană. Cuplul princiar va avea o întâlnire și cu președintele Parlamentului, cu primarul Chișinăului și președintele Academiei de Știință a Moldovei.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Fotografia care a salvat un cățel, după 5 ani în care nu l-a vrut nimeni
O biserică maramureşeană din lemn, ridicată în Canada de un preot îndrăgostit de România
Un centru tribal vechi de 3000 de ani, descoperit pe teritoriul României