Un turist american a fost mușcat de un urs în România

Aflat în vacanță în țara noastră, un tânăr turist american a fost atacat de un urs brun, într-o pădure din apropiere de Brașov.

Incidentul s-a produs sâmbătă în apropierea zonei turistice Pietrele Solomon. Turistul în vârstă de 20 de ani a fost transportat la Spitalul Județean Brașov, cu răni la brațe și coapse.

Americanul era conștient în drumul spre spital, iar rănile fizice nu sunt foarte grave.

„Am început să ţipăm la urs, apoi a început să ne urmărească. Am început să fugim. Eu m-am împiedicat, la fel şi prietenul meu. Ursul s-a urcat pe prietenul meu şi am văzut că l-a muşcat de braţ. Am început să lovesc ursul, care s-a uitat la mine şi a fugit”, a povestit Nate Long, martor.

Jandarmeria, alături de poliție și de pădurari, au intervenit pentru a salva turiștii. Nu este primul incident de acest fel cu care se confruntă.

Turiștii se aventurează singuri în pădurile din preajma Brașovului, unde își are habitatul și ursul brun. Autoritățile nu recomandă părăsirea traseelor marcate.

Angajaţii de la Regia Pădurilor vor încerca să dea de urma animalului şi vor decide dacă îl vor duce la Rezervaţia din Zărneşti sau îl vor muta într-o pădure mai izolată.

În România trăiesc peste 6.000 de urși bruni, majoritatea fiind în județele Covasna, Harghita și Brașov.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Poate ați ratat:

Au apărut noi imagini cu ursul din Sibiu. Trecătorii fug speriați din calea lui | VIDEO