Au apărut noi imagini cu ursul din Sibiu. Trecătorii fug speriați din calea lui | VIDEO

ursul din sibiu
Foto: Captură YouTube / Digi24

Au apărut noi imagini cu ursul care s-a plimbat miercuri prin centrul orașului Sibiu.

Postul de televiziune Digi24 a prezentat o filmare realizată de o cameră de supraveghere dintr-o bancă. În imagini se vede cum o femeie care voia să iasă din clădire era cât pe ce să se întâlnească cu ursul.

În momentul în care a văzut animalul, ea a intrat înapoi în clădire și a ținut ușa cu mâna pentru ca ursul să nu poată intra. Ursul a pus labele pe geam, iar ulterior a plecat.

Spaţiul comercial unde au fost surprinse imaginile se află pe Calea Dumbrăvii din centrul Sibiului.

Alţi sibieni s-au întâlnit cu ursul într-un parc. „În momentul ăla a fugit şi s-a urcat şi a venit pe partea asta. M-am speriat extraordinar”, a povestit un martor pentru postul de televizune.

Într-o altă filmare, se vede cum ursul aleargă pe stradă, iar trecătorii fug speriați din calea lui și se ascund prin magazine.

Miercuri, ursul din Sibiu a fost urmărit de peste 50 de persoane din cadrul Poliţiei, Jandarmilor, Poliţiei Locale și Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Ursul a escaladat garduri, a mers pe acoperișuri, a intrat în curţile oamenilor și a ajuns în curtea unei fabrici unde a fost blocat. Potrivit forțelor de ordine, nu s-a reușit tranchilizarea ursului, așa că acesta a fost împușcat mortal.

Nemulțumiți de faptul că ursul a fost ucis și nu tranchilizat, sute de oameni au ieșit în stradă la acest sfârșit de săptămână, atât în Sibiu, cât și în București, pentru a protesta față de felul în care autoritățile au gestionat întreaga situație.

În București, peste 100 de oameni s-au adunat în centru și au aprins candele.

În acest moment sunt în derulare mai multe anchete care urmează să stabilească modul în care a decurs întreaga operaţiune.

Într-o conferință de presă ținută în această dimineață, ministrul de Interne, Dragoș Tudorache, a declarat că în județul Sibiu nu există proceduri care să specifice în mod clar cum trebuie rezolvată o astfel de situație în care un animal sălbatic ajunge într-o zonă aglomerată.

Ministrul a mai lăsat să se înțeleagă faptul că uciderea ursului nu a fost justificată, în condițiile în care animalul se afla într-un spațiu închis când a fost împușcat. Dragoș Tudorache a mai spus că s-ar fi putut încerca din nou tranchilizarea acestuia.

„Medicul veterinar de la Gradină Zoologică Sibiu care fusese prezent în primul moment în care s-a încercat tranchilizarea ursului era prezent și în acest al doilea moment și ar mai fi putut să încerce această tranchilizare. Înțeleg că la acel moment nu mai exista un pericol iminent pentru viața oamenilor. Era o curte bine delimitată unde se mai putea încerca operațiunea de tranchilizare”, a declarat ministrul de Interne.

Recomandările editorilor GreatNews:

Cum se prinde un urs ieșit la plimbare prin oraș în țările civilizate | VIDEO

De râsul Europei. Cocalarul, marele dușman al caprelor negre din România

https://greatnews.ro/decizia-ministerului-mediului-privinta-uciderii-aproape-1-700-de-ursi-lupi-si-pisici-salbatice/

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.